"Буде гаряче!": Політолог спрогнозував ймовірну ситуацію в Харкові після смерті Кернеса

На думку експерта, можуть бути різні сценарії розвитку подій.

Вибори міського голови Харкова після смерті Геннадія Кернеса відбудуться наступного року і будуть запеклими, оскільки останні 10 років він був фігурою №1 у місті. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Патріоти України.

Він вважає, що на місцевих виборах у Харкові у Кернеса не було конкурентів. «В нинішній ситуації треба проводити повторні вибори міського голови, тому що після перемоги він хай і заочно, набув повноважень міського голови. Але за законом треба провести нові вибори. Вони відбудуться наступного року. За це ще треба депутатам парламенту проголосувати, щоб призначити ці повторні вибори. Якщо це відбудеться, то… Чому я так кажу? Бо у нас була ситуація в Луцьку, коли пішов з життя мер міста Микола Романюк, але вибори не призначали декілька років», - заявив політолог.

Тому, на його думку, можуть бути різні сценарії розвитку подій. «Але, скоріше за все, вибори відбудуться і будуть запеклими, тому що останні 10 років Кернес був фігурою №1 у Харкові, і у нього не було конкурентів. Явного фаворита немає, боротьба буде дуже конкурентною, гострою. Але кого б не обрали мером Харкова, він буде працювати з тією міською радою, де домінують представники партії Кернеса, вони будуть і надалі впливати на ситуацію в місті», - зазначив Фесенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...