Будівництво нового ЖК у столиці знищить унікальний об'єкт (фото)

Водолазна шахта на столичній Воскресенці була побудована близько 40 років тому в комплексі з басейном олімпійського резерву.

У Києві на місці басейну олімпійського резерву з унікальною водолазної шахтою в районі Воскресенки біля парку "Аврора" побудують новий житловий комплекс. Днями сам занедбаний басейн вже було зруйновано, й найближчим часом буде демонтовано полігон для тренувальних глибинних занурень. Про це 17 лютого розповів киянин Кирило Степанець на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Також він опублікував фото шахти глибиною 18 метрів, якої скоро вже не буде.

"Шахта для випробування водолазного спорядження, підводного зварювання, підводного будівництва та тренувальних глибинних занурень була побудована на Воскресенці в 1980-ті роки в комплексі з басейном олімпійського резерву (Курнатовського, 20). На весь СРСР існувало лише два полігону такої глибини - в Києві та Ленінграді. Останні роки об'єкт належав тресту "Підводтрубопровід", - розповів Кирило.

Сам басейн олімпійського резерву було закрито в 90-х роках минулого століття через проблеми з фінансуванням. Відтоді об'єкт стояв занедбаний.

У коментарях до публікації користувач мережі з ніком "Дігерман Олтер" поділився спогадами про цей унікальний у своєму роді об'єкт. "Мені доводилося працювати в цьому басейні. Вірніше, працювали підводники, а я бігав по колу, і перемовлявся з ними по спецзв'язку. - Я тоді працював в інституті фізіології Богомольця, і розробляли секретний двосторонній зв'язок "оператор-водолаз". Водолаз працював без шолома, в одній масці, і говорив прямо у воду. Зв'язок зробили на "ура", і він був зданий. До речі, на дні басейну перебувала сітка, і в аварійній ситуації вона піднімалася на поверхню за допомогою спеціальних підйомників разом з усім, що там було", - написав він.

Зазначимо, що на сайті одного із забудовників говориться, що новий ЖК, який побудують на місці комплексу, складатиметься з чотирьох секцій у 24-25 поверхів.

Вже стартували продажі квартир, вартість яких починаються від 940 тисяч гривень і закінчуються сумою майже у 3 мільйони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...