Будьте обережні! Лікар назвав небезпечні властивості чорниці

Чорниця здатна накопичувати в собі важкі метали.

Багатьма улюблена літня ягода чорниця може бути дуже небезпечною для здоров'я. Цього продукту не рекомендується вживати занадто багато. Лікар-ендокринолог, дієтолог, нутриціолог Олексій Калинчев повідомив, що ризик отримати отруєння від чорниці дуже великий, передають Патріоти України з посиланням на ВМ.

"Багато ягід і фруктів порожні, не містять нічого, оскільки вирощені в парниках. Чорниця накопичує важкі метали та радіації, це пройшло з часів чорнобильської катастрофи. Ми не знаємо, купуючи чорницю на ринку, шкідлива вона чи ні? Довіряти можна тій чорниці, яка продається в магазині — вона нам не зашкодить, швидше за все, її перевіряють на радіацію, а на наявність солей важких металів — не перевіряють, тому ризик отримати отруєння завжди присутній", — відзначив експерт.

Медик зазначив, що якщо їсти цю ягоду в невеликих кількостях можна мінімізувати її шкоду.

Професор Катерина Кравцова дотримується іншої думки щодо цієї ягоди. "Я б розглядала проблему інакше. Чорниця володіє достатньою кількістю харчових речовин; з урахуванням екологічного неблагополуччя, пов'язаного з вирощенням поруч з урбаністичними центрами, говорити про безпечний продукт, який безконтрольно збирається, неможливо. Очевидно, що ягоди повинні пройти санітарно-епідеміологічний контроль", - зазначила дієтолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...