"Багато ягід і фруктів порожні, не містять нічого, оскільки вирощені в парниках. Чорниця накопичує важкі метали та радіації, це пройшло з часів чорнобильської катастрофи. Ми не знаємо, купуючи чорницю на ринку, шкідлива вона чи ні? Довіряти можна тій чорниці, яка продається в магазині — вона нам не зашкодить, швидше за все, її перевіряють на радіацію, а на наявність солей важких металів — не перевіряють, тому ризик отримати отруєння завжди присутній", — відзначив експерт.
Медик зазначив, що якщо їсти цю ягоду в невеликих кількостях можна мінімізувати її шкоду.
Професор Катерина Кравцова дотримується іншої думки щодо цієї ягоди. "Я б розглядала проблему інакше. Чорниця володіє достатньою кількістю харчових речовин; з урахуванням екологічного неблагополуччя, пов'язаного з вирощенням поруч з урбаністичними центрами, говорити про безпечний продукт, який безконтрольно збирається, неможливо. Очевидно, що ягоди повинні пройти санітарно-епідеміологічний контроль", - зазначила дієтолог.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...