Будьте обережні! Лікарка-інфекціоністка застерегла українців від "профілактики" COVID-19 вітамінами (відео)

Вживання вітамінів із метою профілактики COVID-19 або лікування хвороби не є панацеєю.

Про це заявила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська, виступаючи на Українському жіночому конгресі. Відео опублікували на YouTube-каналі організації, передають Патріоти України.

Медикиня зазначила, що суспільство нині перебуває в екстраординарній ситуації, деякі люди панікують.

Крім того, в Україні "традиційно дуже слабка довіра до державних інституцій" і "люди звикли самі себе рятувати", сказала Голубовська. "Порятунок потопельника – справа самого потопельника", – пожартувала інфекціоністка.

Вона додала, що через це українці "черпають інформацію де завгодно". Цей процес неможливо зупинити.

Що стосується вживання вітамінів, Голубовська наголосила: "Не можна всім підряд дотримуватися цих рекомендацій". "Якщо у людини немає дефіциту вітаміну D, він теж досить негативно позначається на організмі. Препарати цинку теж бездумно вживати не можна", – сказала лікарка.

Вона додала, що цинк можна вживати за призначенням лікаря в постконтактний період. Також деякі медики лікують інфікованих пацієнтів, зокрема, вітамінами, оскільки COVID-19, особливо у важкій формі, може спричинити їх різкий дефіцит.

Голубовська зазначила, що нестача вітамінів – стандартна ситуація під час багатьох інфекційних захворювань.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...