Будьте обережні! Напередодні свят злодії та грабіжники влаштували справжній "терор"

Грабіжники підстерігають на вулиці навіть дітей.

Напередодні свят злочинці пішли на рекорд. На думку правоохоронців, вони активізувалися ще до Різдва, а найближчими днями буде пік таких злочинів, передають Патріоти України з посиланням на Oюозреватель.

Нахабно лізуть до квартир і "полюють" біля магазинів

У Солом'янському районі Києва, на вул. Кудряшова, двоє злодіїв обчистили квартиру киянина, який два дні був у від'їзді. Вони підібрали ключі до замка вхідних дверей і забрали з житла гроші, банківські картки та навіть туалетну воду.

Однак цінувальникам Dolce&Gabbana не вдалося до пуття насолодитися парфумами: 27 грудня "гастролерів" затримала поліція. Як розповіло інформоване джерело, злодіями виявилися громадяни Грузії.

Один із них приїхав до України півтора року тому, другий – у нашій країні пів року. Обидва мають посвідку на проживання, а приїхали з метою працевлаштування. Але тепер зрозуміло, про що йшлося", – зазначив наш співрозмовник.

За його словами, один зі злодіїв раніше був судимий за майнові злочини.

Того ж дня ще один грузинський кримінальний дует обікрав квартиру в одному з будинків на вул. Академіка Вільямса в Голосіївському районі. Злочинці також підібрали ключі і вночі проникли в житло киянки. Їхньою здобиччю стала солідна сума в гривнях, євро та доларах. Також злодії забрали норкову шубу й коштовності.

Однак завдяки тому, що злочинці потрапили на відео камер спостереження, їх швидко затримали.

26 грудня не пощастило дівчині, яка гуляла по Хрещатику. Біля одного з магазинів злодій вкрав у неї гаманець, у якому було кілька тисяч гривень.

"У цьому випадку можна забути про те, щоб повернути гроші. Злодія давно слід прохолов", – додало джерело.

Грабіжники підстерігають на вулиці навіть дітей

Не збавляють обертів і грабіжники – 27 грудня їхньою жертвою став 14-річний підліток. У Дніпровському районі Києва, на вул. Кибальчича, невідомий відібрав у школяра мобільний телефон і зник із місця злочину.

А 20 грудня в Солом'янському районі невідомий напав на хлопчика біля школи. Це сталося на вул. Івана Світличного. Злочинець у медичній масці підійшов до дитини, приставив ніж і вимагав віддати телефон. Отримавши бажане, зник.

Уранці 27 грудня не пощастило жителю Миколаївської області. У Шевченківському районі, неподалік від залізничного вокзалу, невідомий відібрав у чоловіка телефон і кілька тисяч гривень.

Ще один напад трапився вже на території самого вокзалу 24 грудня. Грабіжник вдарив складаним ножем у руку хлопця, а після цього відібрав у нього годинник і 650 гривень. Підозрюваного у скоєнні розбійного нападу вже затримано правоохоронцями.

Як розповіло джерело у правоохоронних органах, напередодні Різдва (25 грудня) злочинці помітно активізувалися.

"Таке враження, що злодії й грабіжники йдуть на рекорд. Почастішали як крадіжки, так і грабежі. Злодії нині "захопили" торговельні центри, де люди купують подарунки близьким. У ТЦ обчистити жертву найлегше. Така ж ситуація і в супермаркетах, де кияни та гості столиці закуповують продукти на Новий рік. Спокійніше тим, хто користується тільки банківською карткою, а ось тим, хто вважає за краще розплачуватися готівкою, – варто бути дуже обережними. Не розслабляйтеся!" – розповів оперативник.

За його словами, найближчими днями також потрібно бути уважнішими на вулиці, особливо в місцях масового скупчення людей під час святкувань.

"Особливо це стосується жінок. Щонайменше потрібно намагатися не розмовляти телефоном – його можна втратити в одну мить. А документи і гроші краще носити у внутрішній кишені, а не в сумці", – додав поліцейський.

Найнебезпечніші райони

Рекордсменом за кількістю крадіжок у Києві став Оболонський район столиці. Ненабагато від нього відстає Дніпровський район, потім іде Солом'янський.

А ось за грабежами з великим відривом лідирує Дніпровський район. На другому місці Деснянський, а на третьому – Оболонський.

Статистика злочинів у Києві за 11 місяців 2020 року

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...