В продуктах, які їдять українці, виявили головних ворогів для їх фігури і здоров'я.

В Україні, за даними ВООЗ, кожен четвертий громадянин страждає ожирінням. І не тільки тому, що люди зазвичай мало уваги приділяють фізичній активності, а й перш за все здоровому способу харчування. А між іншим саме в продуктах, які їдять українці, і виявили головних ворогів для фігури і здоров'я, передають Патріоти України.
Зокрема, під час експерименту була проведена так звана ревізія продуктових кошиків українців прямо на виході з супермаркетів. Люди запевняли: знають, що організму потрібна певна кількість білків, жирів, вуглеводів і достатньо овочів і фруктів. Однак в кошиках виявлялися зовсім інші товари: основним джерелом енергії для наших співвітчизників є банальний цукор.
Серед інших небезпечних продуктів, в тому числі тих, що викликають і ожиріння, українці їдять такі:
Батон - продукт з борошна, швидко перетравлюється і сприяє набору ваги. За словами дієтологів, користі від нього організму - 0 з 10. А розумною альтернативою йому експерти називають цільнозерновий хліб.
Ковбаса - виріб з переробленого м'яса та ще й з додаванням спецій-ароматизаторів. За висновком ВООЗ - шкідливий продукт, регулярне вживання якого може провокувати рак. Оцінка корисності - 0 балів. Альтернативою ж може стати запечене м'ясо.
Крім цього, експерти по здоровому харчуванню радять споживати не більше п'яти грамів солі на добу. У той же час попереджають, що в основному вона невидима і вже є в деяких продуктах.
М'ясо. Наприклад, свинина погіршує холестерин. Тому замість неї радять краще звернути увагу на телятину, курятину.
Варто зазначити, що експеримент в супермаркетах показав, що майже в кожній продуктовому кошику українця присутній божевільний перебір шкідливих вуглеводів. Білків мало, а ті, що є, зовсім не корисні.
Це ж стосується і жирів - тут дієтологи рекомендують додавати в раціон сало, яке містить корисні жири і мікроелементи. Досить 30-40 грамів на добу, адже коефіцієнт користі цього продукту становить 9 з 10 балів.
Ще серед здорових продуктів українці люблять молочне - звичайний сир, сметану або масло, які дійсно бажані в раціоні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...