Будьте обережні! Продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

Така їжа перетворюється на отруту.

Багато людей навіть не здогадуються про те, що деякі продукти харчування категорично не можна гріти у мікрохвильовій печі. І на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

По-перше, такі продукти можуть повністю втратити свої смакові якості і цінність. А по-друге, вони можуть завдати істотної шкоди організму людини.

Так, в мікрохвильовій печі не можна нагрівати пластикову тару. Все тому що вона не витримує високих температур і може просто розплавитися. Крім того пластик при нагріванні виділяє шкідливі хімічні речовини, які шкодять організму людини.
Також бажано не нагрівати страви, до складу яких входить гострий перець. Перець є гострим завдяки знаходиться в ньому речовини - капсаїцину. Під впливом високих температур, ця речовина починає випаровуватися. Якщо людина ненавмисно вдихне ці пари, то отримає сильне печіння в очах і горлі.
Поганою ідеєю також є нагрівання в мікрохвильовій печі яєць. Тому що вони можуть в цей момент просто вибухнути. Виявляється, що жовток нагрівається набагато швидше, ніж білому і це власне і провокує вибух.
Не можна повторно нагрівати картопля в мікрохвильовці. Вся справа в тому, що крохмаль починає розпадатися, що в свою чергу призводить до відкладення жирів. Картоплю треба готувати без фольги і після цього якомога швидше поставити в холодильник, якщо її не відразу будуть вживати.
Також не варто розігрівати грудне молоко, тому що після цього воно втрачає будь-яку цінність для малюка. Крім того пляшечка з молоком буде розігріватися нерівномірно, тому в деяких місцях буде занадто гаряче, що може викликати опік у дитини.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...