"Зазвичай люди думають, що їхні проблеми зі здоров'ям і зайва вага виникли через булки і солодощі. Що варто лише відмовитися від цукру, простих вуглеводів, як життя налагодиться. Однак насправді все складніше. Хто б міг подумати, що, наприклад, в моєму випадку хронічні хвороби (рефлюкс, гастрит, ендометріоз та ін.) з'явилися зовсім не через булки, а з інших причин», - розповідає Валентина Івушкіна, фахівець з харчування і автор блогу Smart Detox, передають Патріоти України.
Вона перерахувала кілька продуктів, які не варто їсти на сніданок, щоб у вас не виникли проблеми зі здоров'ям.
Відмінний продукт, який категорично не підходить для сніданку, як і йогурти. Все через здатность збільшувати слиз в організмі.
Вважається, що це чи не найбільш корисний сніданок, однак ця крупа має слизові властивості і тому в ранкові години з 7 до 11, небажана. Тим більше - зварена на молоці, адже молоко - дуже слизовий продукт.
Взагалі, яйця на сніданок їсти можна. Але не дуже часто, адже надлишок яєць в раціоні сприяє згущенню крові. Якщо їсти їх якомога рідше і з легкими тушкованими овочами та приправами, проблеми не буде.
Це стара їжа, яка сильно псує травлення, а зіпсоване травлення - джерело практично всіх хронічних захворювань, слабкого імунітету, забруднених тканин тіла. Цей продукт в цілому варто їсти якомога рідше, віддаючи перевагу молодим м'яким сирам строком зберігання до 5 днів. І вже тим більше не варто їсти його на сніданок, коли травна система ще не прокинулася.
Мало хто знає, що в чистому вигляді вона псує травлення. Тому її обов'язково потрібно їсти з чимось: з тушкованими овочами, маслом, приправами.
"Як же так?! Це ж джерело вітамінів! Смузі, соки, салати - це велике благо!", - скажете ви. Але на ділі така їжа у великих кількостях охолоджує підшлункову з селезінкою, послаблює травне тепло.
Саме тому у дівчат, які слідуючи моді, їдять багато сирих фруктів і овочів, язик білястий, несвіже дихання, є целюліт, набряки, часто знижений гемоглобін. Основою раціону повинна бути тепла приготовлена їжа, впевнена Валентина.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...