Будьте обережні! Продукти, які провокують виникнення хронічних хвороб

Не всі сніданки однаково корисні...

"Зазвичай люди думають, що їхні проблеми зі здоров'ям і зайва вага виникли через булки і солодощі. Що варто лише відмовитися від цукру, простих вуглеводів, як життя налагодиться. Однак насправді все складніше. Хто б міг подумати, що, наприклад, в моєму випадку хронічні хвороби (рефлюкс, гастрит, ендометріоз та ін.) з'явилися зовсім не через булки, а з інших причин», - розповідає Валентина Івушкіна, фахівець з харчування і автор блогу Smart Detox, передають Патріоти України.

Вона перерахувала кілька продуктів, які не варто їсти на сніданок, щоб у вас не виникли проблеми зі здоров'ям.

  • Сир.

Відмінний продукт, який категорично не підходить для сніданку, як і йогурти. Все через здатность збільшувати слиз в організмі.

  • Вівсянка.

Вважається, що це чи не найбільш корисний сніданок, однак ця крупа має слизові властивості і тому в ранкові години з 7 до 11, небажана. Тим більше - зварена на молоці, адже молоко - дуже слизовий продукт.

  • Яйця.

Взагалі, яйця на сніданок їсти можна. Але не дуже часто, адже надлишок яєць в раціоні сприяє згущенню крові. Якщо їсти їх якомога рідше і з легкими тушкованими овочами та приправами, проблеми не буде.

  • Твердий сир.

Це стара їжа, яка сильно псує травлення, а зіпсоване травлення - джерело практично всіх хронічних захворювань, слабкого імунітету, забруднених тканин тіла. Цей продукт в цілому варто їсти якомога рідше, віддаючи перевагу молодим м'яким сирам строком зберігання до 5 днів. І вже тим більше не варто їсти його на сніданок, коли травна система ще не прокинулася.

  • Гречка в чистому вигляді.

Мало хто знає, що в чистому вигляді вона псує травлення. Тому її обов'язково потрібно їсти з чимось: з тушкованими овочами, маслом, приправами.

  • Надлишок у раціоні сирих овочів і фруктів.

"Як же так?! Це ж джерело вітамінів! Смузі, соки, салати - це велике благо!", - скажете ви. Але на ділі така їжа у великих кількостях охолоджує підшлункову з селезінкою, послаблює травне тепло.

Саме тому у дівчат, які слідуючи моді, їдять багато сирих фруктів і овочів, язик білястий, несвіже дихання, є целюліт, набряки, часто знижений гемоглобін. Основою раціону повинна бути тепла приготовлена їжа, впевнена Валентина.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...