Будьте обережні! - Шахраї під виглядом "ПриватБанку" грабують українців

​ПриватБанк попереджає своїх клієнтів про те, що вони можуть виявитися жертвою шахраїв в соціальних мережах.

У вівторок, 9 липня, в Facebook з'явилося повідомлення від імені ПриватБанку про те, що для отримання виграшу на карту, потрібно пройти опитування. Проте в ПриватБанку повідомили, що не мають ніякого відношення до цього оголошення і ніяких опитувань з грошовим виграшем не проводять, передають Патріоти України з посиланням на UBR.ua.

"Це вже відома схема шахрайства і ми постійно боремося з нею. Звертаємося до правоохоронців і ті блокують шахрайські ресурси. Однак вони знову і знову з'являються. Зараз зробити клон сторінки на іншу адресу – не проблема. На щастя, останнім часом ми майже не маємо скарг від клієнтів на такого роду ресурси. Це свідчить про те, що наша роз'яснювальна робота приносить результати", - повідомили в прес-службі банку.

Скріншот оголошення шахраїв

Схема нинішнього шахрайства досить проста. Людина повинна пройти опитування, в якому вибирає бренди взуття, одягу і парфумерії. Після цього система нібито робить розрахунок винагороди. Далі фейковий сайт пропонує внести "закріплюючий платіж" в розмірі 121 гривні і перенаправляє на сторінку оплати. Зовні вона не відрізняється від звичайних сторінок платіжних систем за єдиною відмінністю – достовірність сторінки не підтверджується сертифікатами безпеки, а з'єднання не захищено протоколом HTTPS.

На сторінці оплати клієнт вводити свої дані держателя картки і тим самим дає шахраям доступ до своїх коштів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...