Будьте обережні! Третина дитячих іграшок на українському ринку небезпечні для здоров'я

За даними експертки, в регіонах є магазини, де оригінальна якісна продукція становить лише 20%, решта – сумнівної якості.

На українському ринку 30% іграшок є небезпечними для здоров'я дітей. А ще 50% товарів мають сумнівне походження. Половину дитячих іграшок на українському ринку взагалі реалізують з порушеннями норм Технічного регламенту безпеки, розповіла виконавча директорка ОС "Українська асоціація індустрії іграшок" Наталія Іваненко, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За даними експертки, в регіонах є магазини, де оригінальна якісна продукція становить лише 20%, решта – сумнівної якості. Іграшки, небезпечні для здоров'я дітей, продають як у переходах і кіосках, так і в торгових центрах, а іноді навіть у профільних магазинах.

"Чому у принципі купують сумнівний товар? Люди кажуть, що дитина пограє п'ять хвилин іграшкою і втратить інтерес. Але насправді це призводить до того, що з усіх іграшок у дитини може бути тільки 20% якісних", – пояснила Наталія Іваненко.

За її даними, продавці дитячих іграшок і власники магазинів часто не розуміють, які документи мають підтвердити якість товару.

Таким чином, вся відповідальність за якість іграшок, на думку експерта, лягає на батьків, які їх купують.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...