Будьте обережні! Цей продукт дуже небезпечний для літніх людей

Фахівці стверджують, що це пов'язано з особливостями організму засвоювати деякі продукти в літньому віці.

Вчені з США провели дослідження і з'ясували, що м'ясо є особливо небезпечним для людей старшого віку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Особливо це стосується свинини, оскільки при перетравленні шлунком свинини або яловичини в кишківнику людей похилого віку активізуються бактерії, які виділяють особливу речовину. Ця речовина може дуже сильно пошкодити стінки артерій. При цьому значно підвищується ризик судинних патологій, в тому числі та артеріосклерозу.

Одною з таких речовин є триметиламін. У печінці людини він перетворюється в оксид три метиламіну (ТМАО). Таке з'єднання стимулює розвиток порушень, які пов'язані з ризиком передчасної смерті.

"Рівень ТМАО в крові є чинником розвитку атеросклерозу, серцевого нападу, інсульту та інших серцево-судинних захворювань. Чим він вище, тим більше шансів постраждати", - попереджають медики.

Крім того, дослідження показало, що виділення цієї речовини пов'язано з віковим зниженням інтелектуальних здібностей, розвитком дегенеративних станів і розумової відсталості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...