Ритуалів приготування кави вже дуже багато, але один з них є дуже небезпечним. Вчені розповіли, який спосіб кави може не тільки зіпсувати смак напою, але і привести до проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.
Френч-прес – популярний спосіб заварювання кави. Це екологічно і зручно, але часте застосування цього способу може викликати серйозні наслідки для здоров'я.
"Нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті", - пояснив автор дослідження, старший професор кафедри громадського здоров'я м медицини Гетеборзького університету у Швеції Даг Телле.
Вчені відзначають, що френч-прес – не єдиний спосіб заварювання кави, при якому не передбачається фільтрація напою. Грецький і турецький варіант припускають кип'ятіння порошкової кави з водою. У такому продукті міститься велика кількість кафестолу і кафіолу.
Дослідження показало, що ці речовини можуть підвищувати рівень тригліцеридів і холестерину. Дослідники закликали користуватися паперовими фільтрами для видалення осаду.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...