Ритуалів приготування кави вже дуже багато, але один з них є дуже небезпечним. Вчені розповіли, який спосіб кави може не тільки зіпсувати смак напою, але і привести до проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.
Френч-прес – популярний спосіб заварювання кави. Це екологічно і зручно, але часте застосування цього способу може викликати серйозні наслідки для здоров'я.
"Нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті", - пояснив автор дослідження, старший професор кафедри громадського здоров'я м медицини Гетеборзького університету у Швеції Даг Телле.
Вчені відзначають, що френч-прес – не єдиний спосіб заварювання кави, при якому не передбачається фільтрація напою. Грецький і турецький варіант припускають кип'ятіння порошкової кави з водою. У такому продукті міститься велика кількість кафестолу і кафіолу.
Дослідження показало, що ці речовини можуть підвищувати рівень тригліцеридів і холестерину. Дослідники закликали користуватися паперовими фільтрами для видалення осаду.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...