Будьте обережні! Цей спосіб приготування кави може не тільки зіпсувати смак напою, але і привести до проблем зі здоров'ям

Кава - найпопулярніший напій на планеті. Ранок багатьох людей починається з підбадьорливої гарячої кави, і вона додає бадьорості, підвищує тонус і настрій.

Ритуалів приготування кави вже дуже багато, але один з них є дуже небезпечним. Вчені розповіли, який спосіб кави може не тільки зіпсувати смак напою, але і привести до проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.

Френч-прес – популярний спосіб заварювання кави. Це екологічно і зручно, але часте застосування цього способу може викликати серйозні наслідки для здоров'я.

"Нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті", - пояснив автор дослідження, старший професор кафедри громадського здоров'я м медицини Гетеборзького університету у Швеції Даг Телле.

Вчені відзначають, що френч-прес – не єдиний спосіб заварювання кави, при якому не передбачається фільтрація напою. Грецький і турецький варіант припускають кип'ятіння порошкової кави з водою. У такому продукті міститься велика кількість кафестолу і кафіолу.

Дослідження показало, що ці речовини можуть підвищувати рівень тригліцеридів і холестерину. Дослідники закликали користуватися паперовими фільтрами для видалення осаду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...