Ритуалів приготування кави вже дуже багато, але один з них є дуже небезпечним. Вчені розповіли, який спосіб кави може не тільки зіпсувати смак напою, але і привести до проблем зі здоров'ям, передають Патріоти України з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.
Френч-прес – популярний спосіб заварювання кави. Це екологічно і зручно, але часте застосування цього способу може викликати серйозні наслідки для здоров'я.
"Нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті", - пояснив автор дослідження, старший професор кафедри громадського здоров'я м медицини Гетеборзького університету у Швеції Даг Телле.
Вчені відзначають, що френч-прес – не єдиний спосіб заварювання кави, при якому не передбачається фільтрація напою. Грецький і турецький варіант припускають кип'ятіння порошкової кави з водою. У такому продукті міститься велика кількість кафестолу і кафіолу.
Дослідження показало, що ці речовини можуть підвищувати рівень тригліцеридів і холестерину. Дослідники закликали користуватися паперовими фільтрами для видалення осаду.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...