Будьте обережні! - Українців попередили про нову схему шахрайства

Шахраї крадуть речі за допомогою кур'єрів.

Українців попередили про нову схему шахрайства - зловмисники дурять довірливих громадян, маскуючись під співробітників служби доставки. У поліції розповіли деталі та дали рекомендації, як захистити своє майно. Про це йдеться в повідомленні начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Наталії Погукай на сторінці в Facebook 12 листопада, передають Патріоти України.

Аферисти на сайтах шукають оголошення про продаж цінних товарів, зв'язуються з продавцем і домовляються про купівлю, але стверджують при цьому, що приїхати особисто на зустріч не можуть (через роботу, наприклад), тому хочуть вислати замість себе кур'єра.

Шахрай пропонує продавцю замовити кур'єра однієї із служб доставки та оплатити товар накладним платежем.

Після згоди, "покупець" надсилає на вказану адресу людину, яка не є співробітником служби доставки і може не знати, що стає ланкою у злочинній схемі, після чого злодій забирає товар у "кур'єра" та не сплачує продавцю за товар.

Погукай звернула увагу, що аферист видає доставщику фірмову жилетку і бланки поштової служби, і візуально вкрай складно зрозуміти, що це фейковий кур'єр.

Також вона розповіла, що подібний випадок був зафіксований правоохоронцями у Сєвєродонецьку.

"Поліція рекомендує: якщо ви вирішили продати товар і скористатися послугою кур'єрської доставки, викликайте фахівця тільки особисто, це забезпечить вам збереження майна і гарантує оплату", - йдеться в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...