Будьте обережні! У "ПриватБанку" розповіли, як захистити свої гроші від шахраїв

В Україні продовжують активно "працювати" шахраї, в зв'язку з чим державні установи регулярно займаються просвітницькою роботою, інформуючи громадян про те, як не попастися на вудку аферистів.

Пресслужба ПриватБанку в Facebook повідомляє про те, як захистити свій фінансовий номер, передають Патріоти України.

Фінансовий номер - це номер мобільного телефону, до якого прив'язані банківські рахунки. У разі, якщо шахраєві вдасться отримати в своє розпорядження чужий мобільний номер, він зможе розпоряджатися і рахунками власника номера.
Для того, щоб отримати в розпорядження чужий номер, шахрай може перевипустити SIM-карту як "загублену". При цьому, для того, щоб убезпечити абонентів, у операторів зв'язку діють деякі запобіжні заходи - для перевипуску картки, представники оператора вимагають інформацію щодо діяльності за останній з SIM-картою - історію дзвінків і поповнення рахунку.
Для того, щоб обдурити представників оператора, шахрай може зателефонувати нічого не підозрюючій жертві з незнайомого їй номера, після чого якимось чином переконує власника номера передзвонити на такий же незнайомий номер. Після цього, зловмисник відправляє на рахунок незначну суму і отримує в своє розпорядження чужу SIM-карту.
Така "схема" вкрай поширена в Україні в зв'язку з тим, що незначна кількість номерів в нашій країні є контрактними.
У Приватбанку закликають, у разі, якщо клієнт хоче убезпечити свій фінансовий номер, зареєструвати SIM-карту на свій паспорт або укласти контракт з оператором мобільного зв'язку. Після цього, перевипустити картку зможе тільки її власник.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...