Будьте обережні! - В Україні активізувався новий вид шахрайства

Шахраї за допомогою телефону змушують оплачувати неіснуючі покупки.

Про новий вид афери в мережі розповіли у спільноті "Типове Кам'янське" в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

У коментарях багато поскаржилися, що також ставали жертвами подібного обману. Так, усім на телефон приходило повідомлення нібито з банку, в якому містилося прохання оплатити покупку за вказаною сумою. Для довідок пропонувалося зателефонувати за номером телефону в СМС.

"Щойно сусідка показала СМС-повідомлення, яке їй прийшло на телефон. За її словами, ніяких операцій за карткою не проводила. Я їй сказала, що це, швидше за все, обман, потрібно перевірити рахунок, а за номерами краще не дзвонити. У результаті, вона все-таки зателефонувала, з того боку жорсткий психологічний пресинг, назвала номер своєї картки, добре хоч CVV не встигла сказати", – розповіла користувач Анна Санкевич.

Крім того, в разі невиконання власникам картки погрожували штрафними санкціями.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...