Будьте уважні: Як українські супермаркети обманюють покупців

Супермаркети придумали схему, як виманювати у українських покупців більше грошей. При цьому довести шахрайство дуже важко.

Журналісти розбиралися, на що треба звертати увагу в магазинах. Вони з'ясували, що схеми розраховані на неуважних споживачів, так як на полицях вказана одна ціна, а в чеку - зовсім інша, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Покупці скаржаться, що втомилися боротися з нечесними магазинами, оскільки обманюють і на продуктах, і на речах. "Було 105 гривень, а на касі виявилося 190 гривень, тобто 85 гривень різниця ... Якщо гривня-дві, не так відчувається, але коли ти розраховуєш, що у тебе вийде 300 гривень і коли на касі виходить 600, то, звичайно, це обурює", - зазначила Ірина Соляник.

Журналісти також стали свідками шахрайства. Помідори черрі в торговому залі продавалися по 25 гривень, а за чеком - по 40. "Дивіться ось такі помідори коштують 25 гривень, а ці стоять 40 гривень. Упаковки неоднакові. Цінника за 40 немає там, і це наша помилка", - пояснив працівник одного з супермаркетів.

Експерт із захисту прав споживачів Максим Несмєянов радить не поспішати відмовлятися від товару, який на касі виявився дорожчим. Якщо цінник не встигли поміняти - це проблема продавця, а не покупця, тому йому зобов'язані продати товар за ціною, вказаною в залі. "В даному випадку включається законодавча частина, і це адміністративне порушення - обрахування споживача на касі. Можна викликати поліцію, навести порядок за допомогою поліції, але ніхто на це не буде йти - легше повернути різницю, ніж сперечатися з поліцейськими, тому що це адміністративний штраф", - сказав він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...