Будьте уважні: Про масові факти реєстрації кандидатів-клонів однієї з партій повідомляють у КВУ

У КВУ вказують, що подібні спекуляції здатні ввести виборців в оману.

Комітет виборців України повідомляє, що кандидати в народні депутати на позачергових парламентських виборах, які балотуються як самовисуванці, масово використовують при реєстрації "бренд" партії "Слуга народу", створюючи фонди, громадські організації тощо під назвою "Слуга народу" або схожими на неї. Про це КВУ інформує у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Вказано, що такі особи балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе зазначають, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із назвою "Слуга народу".

Згідно з даними комітету, в ОВО №37 (Кривий Ріг) зареєстровано відразу 5 кандидатів-самовисуванців, які використовують бренд "Слуги народу". Усі п’ятеро - безпартійні.

Повідомляється, що в ОВО №146 (Полтавська область) зареєстровано трьох кандидатів-самовисуванців, які використовують бренд "Слуги народу", усі також безпартійні.

Аналогічна ситуація в ОВО №94 (Київська область), де три різні особи вказують, що пов’язані із брендом "Слуги народу" і є при цьому безпартійними.

У КВУ вказують, що подібні спекуляції здатні ввести виборців в оману, оскільки громадяни можуть не розрізняти кандидатів, висунутих партією "Слуга народу", та кандидатів-самовисуванців, які вказують в автобіографіях, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із такою ж назвою.

Крім того, у комітеті попередили, що це також може призвести до частих помилок громадян під час заповнення виборчих бюлетенів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...