Будьте здорові! 6 простих правил, щоб уникнути проблем з нирками

Шведські й австралійські вчені провели дослідження, щоб з’ясувати, який спосіб життя допомагає запобігти захворюванням нирок.

Дослідники провели метааналіз понад 100 наукових робіт і з'ясували, який спосіб життя допоможе знизити ризик захворювання нирок. Всього в дослідженні взяли участь понад 2,5 мільйона здорових людей із 16 країн світу. Працю опублікували в медичному журналі Scince Daily, передають Патріоти України.

"Під час дослідження ми з'ясували, що спосіб життя відіграє велику роль, і визначили низку рекомендацій, які можна дати здоровим людям для зниження ризику розвитку захворювання нирок", — говорить доктор Джеймон Келлі, науковий працівник Університету Гріффіта.

Рекомендації включають:

  • багатший на овочі раціон,
  • високе споживання калію,
  • фізична активність,
  • зниження кількості алкоголю,
  • менше споживання солі й відмова від куріння.

За словами вчених, дотримання цих простих рекомендацій може знизити ризик хронічного захворювання нирок на 14–22%.

Продукти багаті калієм сприяють здоров'ю нирокВтім, варто додати, що перераховані поради стосується здорових людей, схильних до ризику розвитку проблем із нирками.

А люди, які вже страждають на захворювання нирок, повинні дотримуватись інших рекомендацій, зокрема лікуватись.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...