Будьте здорові! Чому не можна спати під вентилятором

Головний ризик нічного сну під вентилятором – небезпека застуди, оскільки цей прилад поширює по кімнаті холодне повітря протягом всієї ночі. Вранці у вас можуть з'явитися закладеність носа, біль у горлі або кашель.

У чому ще небезпека такого способу освіжитися, - передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Так, вентилятор, який працює вночі, створює протяг, під яким легко може продути шию або спину, що загрожує сильним болем у тілі.

Також у повітрі, яке поширюється вентилятором, міститься безліч вірусів і хвороботворних бактерій. Вірус може призвести до хвороби навіть у здорової людини, а, наприклад, при захворюванні на астму такий сон може погіршити стан.

У вимкненому стані вентилятор накопичує пил, і після включення забруднене повітря вирушає прямо до легенів людини.

А якщо людина часто спить з відкритим ротом, то сон під вентилятором провокує пересихання слизових оболонок у носі і роті. У результаті слиз виділяється в збільшеному обсязі, що загрожує розвитком небезпечного захворювання гаймориту.

З огляду на ці ризики, вночі рекомендується замість використання вентилятора відкривати кватирку, а ввечері, перед сном, приймати теплий душ без мила та інших засобів, що сушать шкіру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...