Будьте здорові! Чим корисний яблучний оцет

Цей продукт оздоровлює судини, допомагає у боротьбі з ожирінням та навіть стримує старіння.

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог, засновник Академії Довголіття Dr. Skytalinska, віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська, передають Патріоти України.

«To a great mind, nothing is little», — любив повторювати Шерлок Холмс. І був правий: незначні деталі є дуже важливими.

Багато хто чув про користь яблучного оцту. Але багато хто і піддає сумніву «народні ліки» в силу їх наукової бездоказовості (що також вірно).

Яблучний оцет використовували в античні часи. В древньому Римі оцет уварювали в свинцевому чані, щоб він став солодким (але і надзвичайно токсичним).

Під час спалаху холери у 1348 році італійський лікар Томазо дель Гарбо промивав оцтом обличчя, руки і рот.

Колись, ще в часи моєї юності, по рукам ходила захалявна книжечка, віддрукована під копірку на друкарській машинці, про користь яблучного оцту. Там оцту приписували мало не здатність воскрешати мертвих.

Пройшли роки і доказів про користь оцту стало більше.

1. Він допомагає тримати в межах норми рівень цукру в крові, стримує розвиток інсулінорезистентності та її перехід у цукровий діабет другого типу. Тому одна чайна ложечка в ранкову воду, або додавання в салати та страви з високим глікемічним індексом (з білого рису, як японці в суші, чи страви із картоплі, чи салати з макаронів, чи навіть пару крапель у фруктові салати або розмочені сухофрукти) — це лише користь.

2. Він оздоровлює судини, знижує прогресування атеросклерозу, сприяє нормалізації тиску крові, покращує структуру судинної стінки при варикозній хворобі.

3. Він є хорошим помічником у боротьбі з ожирінням, особливо — з відкладенням жиру в області живота (найбільш небезпечне).

4. Він стримує старіння. З віком в тканинах організму накопичуються шкідливі КПГ (кінцеві продукти глікації), які руйнують білки, що тягне за собою порушення структури, роботи та старіння судин, шкіри, кришталика, імунної системи, легенів, нирок, мозку і всього організму. Це відбувається і від любові до солодощів та смаженої їжі, а також просто з віком. Тому і рибу, і м’ясо краще маринувати у маринаді із додаванням яблучного (чи іншого) оцту.

А кому не можна? Можна всім, навіть дітям — все залежить від дози. Одна крапля яблучного оцту у воду та страву не зашкодить навіть тим, у кого є гастрит (запалення шлунку) та коліт (запалення кишечника).

Життя прекрасне і чудове, бо прості, недорогі, але дуже дієві речі роблять його таким.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...