Будьте здорові! Чим корисний яблучний оцет

Цей продукт оздоровлює судини, допомагає у боротьбі з ожирінням та навіть стримує старіння.

Про це у своєму блозі пише лікар-дієтолог, засновник Академії Довголіття Dr. Skytalinska, віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська, передають Патріоти України.

«To a great mind, nothing is little», — любив повторювати Шерлок Холмс. І був правий: незначні деталі є дуже важливими.

Багато хто чув про користь яблучного оцту. Але багато хто і піддає сумніву «народні ліки» в силу їх наукової бездоказовості (що також вірно).

Яблучний оцет використовували в античні часи. В древньому Римі оцет уварювали в свинцевому чані, щоб він став солодким (але і надзвичайно токсичним).

Під час спалаху холери у 1348 році італійський лікар Томазо дель Гарбо промивав оцтом обличчя, руки і рот.

Колись, ще в часи моєї юності, по рукам ходила захалявна книжечка, віддрукована під копірку на друкарській машинці, про користь яблучного оцту. Там оцту приписували мало не здатність воскрешати мертвих.

Пройшли роки і доказів про користь оцту стало більше.

1. Він допомагає тримати в межах норми рівень цукру в крові, стримує розвиток інсулінорезистентності та її перехід у цукровий діабет другого типу. Тому одна чайна ложечка в ранкову воду, або додавання в салати та страви з високим глікемічним індексом (з білого рису, як японці в суші, чи страви із картоплі, чи салати з макаронів, чи навіть пару крапель у фруктові салати або розмочені сухофрукти) — це лише користь.

2. Він оздоровлює судини, знижує прогресування атеросклерозу, сприяє нормалізації тиску крові, покращує структуру судинної стінки при варикозній хворобі.

3. Він є хорошим помічником у боротьбі з ожирінням, особливо — з відкладенням жиру в області живота (найбільш небезпечне).

4. Він стримує старіння. З віком в тканинах організму накопичуються шкідливі КПГ (кінцеві продукти глікації), які руйнують білки, що тягне за собою порушення структури, роботи та старіння судин, шкіри, кришталика, імунної системи, легенів, нирок, мозку і всього організму. Це відбувається і від любові до солодощів та смаженої їжі, а також просто з віком. Тому і рибу, і м’ясо краще маринувати у маринаді із додаванням яблучного (чи іншого) оцту.

А кому не можна? Можна всім, навіть дітям — все залежить від дози. Одна крапля яблучного оцту у воду та страву не зашкодить навіть тим, у кого є гастрит (запалення шлунку) та коліт (запалення кишечника).

Життя прекрасне і чудове, бо прості, недорогі, але дуже дієві речі роблять його таким.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...