Будьте здорові! Дієтологиня назвала продукти, які прискорюють старіння

Фастфуд негативно впливає на стан шкіри...

Лікарка-дієтологиня Тамара Прунцева розповіла, які продукти прискорюють старіння організму і що слід включити в раціон, щоб продовжити свою молодість, передають Патріоти України з посиланням на АіФ.

Шкідливими дієтологиня назвала активно перероблені продукти, в яких містяться щонайменше п'ять добавок – барвники, ароматизатори, консерванти, згущувачі та інші. У цю категорію входять сосиски, ковбаси, магазинні котлети та інші напівфабрикати, випічка, молочні десерти, газована вода.

Вчені вважають, що при незбалансованому харчуванні скорочуються ділянки хромосом – тіломіри, що відповідальні за старіння. Згідно з іншою теорією, старіння шкіри та організму відбувається через збільшення кількості вільних радикалів у клітинах. Вони утворюються зокрема при термічній обробці вживаних продуктів.

"Дію перероблених продуктів можуть нейтралізувати складні вуглеводи. Вони здатні зв'язувати надлишки глюкози і тим самим нормалізувати рівень цукру у крові", – розповіла Прунцева.

Дієтологиня порекомендувала включити в раціон хліб, крупи, макарони з твердих сортів пшениці, а також вживати близько 400 грамів фруктів і овочів на добу. Не менш важливо стежити за кількістю і якістю білка.

"Котлета з бургера, сирокопчена ковбаса або сосиски містять не стільки білок, скільки жири і різні підсилювачі смаку, тому ці продукти не заповнять нестачу білка, на відміну від риби, птиці, нежирного м'яса, сиру або яєць", – додала лікарка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...