Будьте здорові! Дієтологиня зруйнувала міфи про заборонені продукти на сніданок

Сніданок обирайте будь-який, головне, щоб він був ситим для вас.

Існує чимало хибних тверджень про здорові сніданки. Дієтологиня Альбіна Коміссарова спростувала деякі з них, передають Патріоти України.

Міф 1. Солодощі. Це велике навантаження на підшлункову залозу, може привести до діабету.

За словами Коміссарової, цукровий діабет не виникає від поїдання солодкого, в основі лежать інші механізми. Можна взагалі не їсти солодкого і заробити цукровий діабет через ожиріння і виникнення інсулінорезистентності.

"Солодке вранці не дасть довгого насичення і нам знову захочеться їсти. Комбінуйте складні вуглеводи з простими, якщо ну ніяк не можете без солодкого вранці. Наприклад, це може бути каша з джемом. Або цукерка після бутерброда", – додала дієтологиня.

Міф 2. Помідори. Ці овочі багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку і може привести до виразки.

Концентрація шлункового соку відмінно регулюється нашим організмом в залежності від їжі, яку ви їсте і вже точно ніякі продукти не в стані викликати виразку або гастрит, каже лікарка.

"У деяких людей томати і апельсини можуть викликати печію, в такому випадку їх краще виключати взагалі з раціону. Але це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх", – радить фахівець.

Міф 3. Кава. Цей напій подразнює шлунок і збільшує навантаження на печінку.

Як зазначає Альбіна Коміссарова, якщо у вас від кави немає неприємних відчуттів, то можете її пити натще серце. Ніякого навантаження нема, навпаки, кофеїн профілактує рак печінки, якщо каву пити у розумних межах (не більше як 400 міліграмів у добу).

Міф 4. Кисломолочні продукти. Зранку висока концентрація шлункового соку і пробіотики не засвоюються.

Вживати пробіотики можна у будь-який час, на їхнє засвоєння ми повпливати ніяк не можемо,
– зауважила дієтологиня.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...