Будьте здорові! Дієтологиня зруйнувала міфи про заборонені продукти на сніданок

Сніданок обирайте будь-який, головне, щоб він був ситим для вас.

Існує чимало хибних тверджень про здорові сніданки. Дієтологиня Альбіна Коміссарова спростувала деякі з них, передають Патріоти України.

Міф 1. Солодощі. Це велике навантаження на підшлункову залозу, може привести до діабету.

За словами Коміссарової, цукровий діабет не виникає від поїдання солодкого, в основі лежать інші механізми. Можна взагалі не їсти солодкого і заробити цукровий діабет через ожиріння і виникнення інсулінорезистентності.

"Солодке вранці не дасть довгого насичення і нам знову захочеться їсти. Комбінуйте складні вуглеводи з простими, якщо ну ніяк не можете без солодкого вранці. Наприклад, це може бути каша з джемом. Або цукерка після бутерброда", – додала дієтологиня.

Міф 2. Помідори. Ці овочі багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку і може привести до виразки.

Концентрація шлункового соку відмінно регулюється нашим організмом в залежності від їжі, яку ви їсте і вже точно ніякі продукти не в стані викликати виразку або гастрит, каже лікарка.

"У деяких людей томати і апельсини можуть викликати печію, в такому випадку їх краще виключати взагалі з раціону. Але це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх", – радить фахівець.

Міф 3. Кава. Цей напій подразнює шлунок і збільшує навантаження на печінку.

Як зазначає Альбіна Коміссарова, якщо у вас від кави немає неприємних відчуттів, то можете її пити натще серце. Ніякого навантаження нема, навпаки, кофеїн профілактує рак печінки, якщо каву пити у розумних межах (не більше як 400 міліграмів у добу).

Міф 4. Кисломолочні продукти. Зранку висока концентрація шлункового соку і пробіотики не засвоюються.

Вживати пробіотики можна у будь-який час, на їхнє засвоєння ми повпливати ніяк не можемо,
– зауважила дієтологиня.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...