Будьте здорові! Дослідники відшукали новий зв'язок між нікотином і коронавірусом

Виявляється, вплив нікотину на тіло людини не таке однозначне, як вважалося раніше.

Група вчених з різних країн світу з'ясували - нікотин може стати потенційним засобом для лікування хвороби Паркінсона, деменції (недоумства) і навіть коронавірусної інфекції. Про це повідомляє британське видання Daily Mail, передають Патріоти України.

За словами вчених, нікотин (основний компонент сигарет), при хворобі Паркінсона активує вироблення гормону дофамін в клітинах. При цьому він міститься також в помідорах, перці та баклажанах. При їх вживанні в їжу ризик розвитку захворювання знижується рівно на третину.

На думку доктора медицини Мохаммеда Шоаіба, який керує дослідницькою групою з психофармакології в університеті Ньюкасла і проектом з розробки нікотинового лікування, такий спосіб допоможе в боротьбі з дегенерацією рухів і пам'яті.

Крім того, американські дослідники пізніше підтвердили гіпотезу про те, що споживання нікотину пов'язане зі збільшенням кількості кальцію, що надходить в клітини. Це зменшує втрату маси при хворобі Паркінсона і коронавірусі. Зараз дослідники шукають безпечні способи отримання нікотину - оскільки куріння таким не є і несе для тіла безліч негативних побічних ефектів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...