Неправильне зберігання або приготування можуть перетворити їх на отруту. Про це у своєму блозі розповіла дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.
"Перезрілий баклажан, картопля, який долежала до весни, недостиглі зелені томати їсти не рекомендують. Це овочі сімейства пасльонових, вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової системи, сечовивідної системи", - зазначила медик.
Також не рекомендується вживати квасолю сирої або недовареною, в бобах міститься фітогемаглютинін. Речовина викликає отруєння і розлад шлунка. Крім того, при тривалому зберіганні бобові можуть накопичувати мікотоксини.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...