Будьте здорові! Експерт розповіла, що деякі овочі можуть викликати отруєння і загострення хронічних хвороб

Не всі овочі, які вживає людина є корисними для нашого організму.

Неправильне зберігання або приготування можуть перетворити їх на отруту. Про це у своєму блозі розповіла дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.

"Перезрілий баклажан, картопля, який долежала до весни, недостиглі зелені томати їсти не рекомендують. Це овочі сімейства пасльонових, вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової системи, сечовивідної системи", - зазначила медик.

Також не рекомендується вживати квасолю сирої або недовареною, в бобах міститься фітогемаглютинін. Речовина викликає отруєння і розлад шлунка. Крім того, при тривалому зберіганні бобові можуть накопичувати мікотоксини.

Відзначається, що деякі овочі можуть викликати загострення хронічних хвороб.
Капустяні і хрестоцвіті здатні блокувати засвоєння йоду, тому їх рекомендують вживати людям з недоліком гормонів щитовидної залози.
Редька, редиска можуть також викликати загострення при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози.
Арахіс часто буває заражений анатоксином. Горіх росте в землі, в вогкості, яка сприяє розвитку грибка і цвілі, а вони легко вражають саме клітини печінки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...