Неправильне зберігання або приготування можуть перетворити їх на отруту. Про це у своєму блозі розповіла дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.
"Перезрілий баклажан, картопля, який долежала до весни, недостиглі зелені томати їсти не рекомендують. Це овочі сімейства пасльонових, вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової системи, сечовивідної системи", - зазначила медик.
Також не рекомендується вживати квасолю сирої або недовареною, в бобах міститься фітогемаглютинін. Речовина викликає отруєння і розлад шлунка. Крім того, при тривалому зберіганні бобові можуть накопичувати мікотоксини.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...