Неправильне зберігання або приготування можуть перетворити їх на отруту. Про це у своєму блозі розповіла дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.
"Перезрілий баклажан, картопля, який долежала до весни, недостиглі зелені томати їсти не рекомендують. Це овочі сімейства пасльонових, вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової системи, сечовивідної системи", - зазначила медик.
Також не рекомендується вживати квасолю сирої або недовареною, в бобах міститься фітогемаглютинін. Речовина викликає отруєння і розлад шлунка. Крім того, при тривалому зберіганні бобові можуть накопичувати мікотоксини.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...