Неправильне зберігання або приготування можуть перетворити їх на отруту. Про це у своєму блозі розповіла дієтологиня Олена Соломатіна, передають Патріоти України.
"Перезрілий баклажан, картопля, який долежала до весни, недостиглі зелені томати їсти не рекомендують. Це овочі сімейства пасльонових, вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової системи, сечовивідної системи", - зазначила медик.
Також не рекомендується вживати квасолю сирої або недовареною, в бобах міститься фітогемаглютинін. Речовина викликає отруєння і розлад шлунка. Крім того, при тривалому зберіганні бобові можуть накопичувати мікотоксини.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...