Надмірне вживання гречаної каші може обернутися проблемами зі здоров'ям.
Гречка має безліч корисних властивостей, проте включати її в свій раціон можна не всім, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. Далі - мовою перекладу:
В составе гречки содержатся:
- органические кислоты (яблочная, щавелевая, лимонная);
- витамины группы В, Е, РР;
- жирные масла;
- рибофлавин;
- моно- и дисахариды;
- флавоноиды;
- железо, фосфор, цинк, калий и множество других ценных минералов.
Полезные свойства гречки:
- содержит большое количество аминокислот: лизин, триптофан, которые необходимы для синтеза собственных белков в организме;
- благодаря наличию витамина В в составе, крупа положительно влияет на нервную систему;
- снижает риск развития онкологических заболеваний;
- нормализует обмен веществ;
- улучшает качество сна;
- стимулирует пищеварительные процессы;
- способствует улучшению мозговой активности;
- способствует повышению иммунитета.
Медики рекомендуют исключить из рациона гречку:
- людям с повышенной свертываемостью крови из-за высокого содержания в крупе рутина;
- при наличии индивидуальной непереносимости;
- при гастрите, язвенной болезни желудка и двенадцатиперстной кишки;
- во время беременности и кормления грудью.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...