Будьте здорові! Лікар розповіла, на які хвороби вказують холодні ноги

Акцентувати увагу на холодні ноги потрібно, якщо вони у вас холодні постійно, а не тільки коли ви перемерзли або купалися в холодній воді.

Якщо у вас досить часто холодні ноги, то це може стати одним з ознак того, що можливий ризик розвитку деяких хвороб. Лікар-невролог Ірина Ляскіна у своєму блозі розповіла, провісником яких захворювань може бути цей симптом, передають Патріоти України.

Фахівець каже про те, що цей симптом може свідчити про неврологічні або судинні хвороби - діабет, проблеми з печінкою або нирками, полінейропатія, хвороба Рейно.
Лікар радить завжди ретельно підходити до питання вибору взуття та одягу. Тому як взуття категорично не рекомендується купувати зі штучних матеріалів, також не можна, щоб воно було занадто тісним. Плюс, можна приймати контрастний душ - це буде своєрідним "загартуванням" для ваших судин.

Звичайно ж, обов'язково необхідно переглянути щоденний раціон. Він повинен включати в себе достатню кількість овочів, фруктів, м'яса птиці, бобових продуктів і білка. Взимку не зайвим буде прийом спеціальних вітамінних комплексів, але тільки після консультації з вашим лікарем.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...