Цей продукт, як виявилося, набагато корисніше, ніж прийнято вважати. Адже в ньому міститься багато жиророзчинних вітамінів, особливо вітаміну К2. Він допомагає організму засвоювати кальцій. А жири з вершкового масла вважаються більш безпечними, ніж з вироблених промисловим способом рослинних олій.
Часто прихильники правильного харчування відмовляються від цієї частини яйця, віддаючи перевагу білкам. Але жовтки є відмінним джерелом вітаміну А, D, холіну, вітамінів групи В і селену, а також необхідних організму каротиноїдів.
Бекон багатий речовиною під назвою холін - він допомагає в роботі мозку, в тому числі бореться з наслідками хвороби Альцгеймера. Крім того, бекон - джерело вітамінів групи В і цинку, які допомагають виробляти серотонін.
Цей чудо-засіб добре не тільки для зовнішнього застосування - його часто використовують у косметиці для догляду за шкірою. Лікарі кажуть, що масло какао насичує організм антиоксидантами і корисними жирними кислотами. Вони допомагають підтримувати гормональний баланс і баланс імунної системи.
Авокадо містить багато олеїнової кислоти (омега-9). Ця речовина допоможе підтримати здоровий баланс шкіри та гормональний фон. Крім того, калій у складі авокадо буде протистояти стресу, а вітаміни групи В - сприяти фертильності (підвищувати здатність виробляти здорове потомство).
Мова йде про шоколад з відсотковим вмістом какао 70-80. Антиоксиданти в продукті добре впливають на кровотік і здоров'я серця.
Горіхи є чемпіонами за вмістом корисних речовин. Клітковина, білок, антиоксиданти, різноманітні вітаміни і мінерали - ці компоненти працюють на пониження кров'яного тиску і навіть на оздоровлення серцево-судинної системи.
Ці продукти є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Лікарі кажуть, що за вмістом цих речовина насіння льону і чіа дорівнюють рибі. Крім цього в них містяться так звані лігнани, які можуть сприяти зниженню рівня холестерину, а також навантажень на серцево-судинну систему.
Молочні продукти з високим вмістом жирів виявилися корисніше, ніж знежирені. Недавні дослідження показали, що їх часте вживання не підвищує ризику серцево-судинних захворювань. Тим паче, що молочні продукти багаті корисними мікроелементами, вітамінами D, калієм, що важливо для правильної роботи серця.
Одне з важливих переваг цього продукту - тригліцериди, які мають протимікробні властивості та захищають наш травний тракт від шкідливих бактерій.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...