Цей продукт, як виявилося, набагато корисніше, ніж прийнято вважати. Адже в ньому міститься багато жиророзчинних вітамінів, особливо вітаміну К2. Він допомагає організму засвоювати кальцій. А жири з вершкового масла вважаються більш безпечними, ніж з вироблених промисловим способом рослинних олій.
Часто прихильники правильного харчування відмовляються від цієї частини яйця, віддаючи перевагу білкам. Але жовтки є відмінним джерелом вітаміну А, D, холіну, вітамінів групи В і селену, а також необхідних організму каротиноїдів.
Бекон багатий речовиною під назвою холін - він допомагає в роботі мозку, в тому числі бореться з наслідками хвороби Альцгеймера. Крім того, бекон - джерело вітамінів групи В і цинку, які допомагають виробляти серотонін.
Цей чудо-засіб добре не тільки для зовнішнього застосування - його часто використовують у косметиці для догляду за шкірою. Лікарі кажуть, що масло какао насичує організм антиоксидантами і корисними жирними кислотами. Вони допомагають підтримувати гормональний баланс і баланс імунної системи.
Авокадо містить багато олеїнової кислоти (омега-9). Ця речовина допоможе підтримати здоровий баланс шкіри та гормональний фон. Крім того, калій у складі авокадо буде протистояти стресу, а вітаміни групи В - сприяти фертильності (підвищувати здатність виробляти здорове потомство).
Мова йде про шоколад з відсотковим вмістом какао 70-80. Антиоксиданти в продукті добре впливають на кровотік і здоров'я серця.
Горіхи є чемпіонами за вмістом корисних речовин. Клітковина, білок, антиоксиданти, різноманітні вітаміни і мінерали - ці компоненти працюють на пониження кров'яного тиску і навіть на оздоровлення серцево-судинної системи.
Ці продукти є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Лікарі кажуть, що за вмістом цих речовина насіння льону і чіа дорівнюють рибі. Крім цього в них містяться так звані лігнани, які можуть сприяти зниженню рівня холестерину, а також навантажень на серцево-судинну систему.
Молочні продукти з високим вмістом жирів виявилися корисніше, ніж знежирені. Недавні дослідження показали, що їх часте вживання не підвищує ризику серцево-судинних захворювань. Тим паче, що молочні продукти багаті корисними мікроелементами, вітамінами D, калієм, що важливо для правильної роботи серця.
Одне з важливих переваг цього продукту - тригліцериди, які мають протимікробні властивості та захищають наш травний тракт від шкідливих бактерій.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...