Будьте здорові! Лікарі назвали жирні продукти, від яких не можна відмовлятися

Лікарі розповіли про продукти з високим вмістом жирів, які необхідні в раціоні.

Лікарі розповіли про цілий ряд жирних продуктів, які не можна виключати з раціону. Адже вони є важливою частиною в повноцінному харчуванні. А правильне їх вживання - регулярно і помірно - може навіть знизити рівень "поганого" холестерину і сприяти поліпшенню метаболізму, передають Патріоти України з посиланням на Newsyou.
  • Вершкове масло

Цей продукт, як виявилося, набагато корисніше, ніж прийнято вважати. Адже в ньому міститься багато жиророзчинних вітамінів, особливо вітаміну К2. Він допомагає організму засвоювати кальцій. А жири з вершкового масла вважаються більш безпечними, ніж з вироблених промисловим способом рослинних олій.

  • Жовтки

Часто прихильники правильного харчування відмовляються від цієї частини яйця, віддаючи перевагу білкам. Але жовтки є відмінним джерелом вітаміну А, D, холіну, вітамінів групи В і селену, а також необхідних організму каротиноїдів.

  • Органічний бекон

Бекон багатий речовиною під назвою холін - він допомагає в роботі мозку, в тому числі бореться з наслідками хвороби Альцгеймера. Крім того, бекон - джерело вітамінів групи В і цинку, які допомагають виробляти серотонін.

  • Масло какао

Цей чудо-засіб добре не тільки для зовнішнього застосування - його часто використовують у косметиці для догляду за шкірою. Лікарі кажуть, що масло какао насичує організм антиоксидантами і корисними жирними кислотами. Вони допомагають підтримувати гормональний баланс і баланс імунної системи.

  • Авокадо

Авокадо містить багато олеїнової кислоти (омега-9). Ця речовина допоможе підтримати здоровий баланс шкіри та гормональний фон. Крім того, калій у складі авокадо буде протистояти стресу, а вітаміни групи В - сприяти фертильності (підвищувати здатність виробляти здорове потомство).

  • Гіркий шоколад

Мова йде про шоколад з відсотковим вмістом какао 70-80. Антиоксиданти в продукті добре впливають на кровотік і здоров'я серця.

  • Горіхова паста і масло

Горіхи є чемпіонами за вмістом корисних речовин. Клітковина, білок, антиоксиданти, різноманітні вітаміни і мінерали - ці компоненти працюють на пониження кров'яного тиску і навіть на оздоровлення серцево-судинної системи.

  • Насіння льону і чіа

Ці продукти є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Лікарі кажуть, що за вмістом цих речовина насіння льону і чіа дорівнюють рибі. Крім цього в них містяться так звані лігнани, які можуть сприяти зниженню рівня холестерину, а також навантажень на серцево-судинну систему.

  • Жирні молочні продукти

Молочні продукти з високим вмістом жирів виявилися корисніше, ніж знежирені. Недавні дослідження показали, що їх часте вживання не підвищує ризику серцево-судинних захворювань. Тим паче, що молочні продукти багаті корисними мікроелементами, вітамінами D, калієм, що важливо для правильної роботи серця.

  • Кокосова олія

Одне з важливих переваг цього продукту - тригліцериди, які мають протимікробні властивості та захищають наш травний тракт від шкідливих бактерій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...