Будьте здорові! Лікарка розповіла, чим корисні заморожені ягоди

Перепади настрою і понижена енергетика особливо сильно відчуваються в холодний сезон. Але лікарі давно знайшли підказку, як можна з цим впоратися за допомогою їжі.

Надія Андрєєва

Нутриціолог Надія Андрєєва нагадує: не варто забувати про користь зелені навіть у холодний сезон, а також вона додає, що фрукти, овочі і ягоди теж потрібні організму круглий рік. На цей раз мова піде саме про ягоди, передають Патріоти України.

"Чим корисні ягоди, навіть заморожені?

Всі підходи до харчування: веганські, вегетаріанський, низковуглеводний, аутоімунний і багато інших - мають одну загальну рекомендацію: додайте в свій раціон ягоди насичених кольорів.

  1. Причина в тому, що ягоди багаті вітамінами, флавоноїдами, поліфенолами, антиоксидантами, які підтримують здоров'я, допомагають боротися із запальними процесами і передчасним старінням.
  2. Ягоди, особливо малина і чорниця, містять клітковини майже стільки ж, скільки і бобові, але при цьому набагато м'якше впливають на ШКТ. Також ягоди містять набагато менше цукру, ніж багато фруктів і більше клітковини. За рахунок цього ймовірність того, що ви отримаєте різкий стрибок рівня цукру в крові, набагато менше.
  3. Поліфеноли в ягодах - це речовини, які забарвлюють ягоду в яскраві кольори, часто підтримують протизапальні процеси і наш імунітет.
  4. За щільності поживних речовин дикі ягоди набагато перевершують ягоди, вирощені на великих фермах. Тому по можливості включайте дикі ягоди під час сезону - ваш організм вас віддячить.
  5. Зараз ще не сезон для ягід, але в магазинах зазвичай є вибір заморожених.
  6. Сміливо включайте заморожені ягоди в раціон, як спосіб підтримати імунітет саме в холодну пору року.
  7. Регулярне використання ягід у харчуванні підтримує серцево-судинну систему і захищає її від окислювального стресу, знижує тиск і знижує рівень запальних агентів в крові, зменшує ризик розвитку діабету другого типу та підтримує здоров'я мозку і очей.
  8. Якщо ви купуєте заморожену ягоду, важливо пам'ятати, що іноді заморожені ягоди можуть бути носіями деяких вірусів і тому їх важливо правильно розморозити. Бажано або прокип'ятити ягоди протягом 2 хвилин, або приготувати їх при температурі 90 градусів протягом 5 хвилин. Таким чином ви убезпечите себе. Так, частково вітамін С руйнується, але і залишиться багато корисних речовин, які не руйнуються внаслідок впливу температури", - розповіла Надя.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...