Будьте здорові! Медики назвали сім незвичайних причин нападів мігрені

З нападами мігрені стикається величезна кількість людей. При цьому багато хто знає, що головні болі можуть бути викликані стресом, курінням, вживанням великої кількості кави, або різким перепадом температур.

Крім звичних чинників, напад мігрені можуть викликати причини, на які багато хто навіть би не звернули увагу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Сильні запахи, в тому числі, і приємні аромати викликають головні болі у багатьох людей. Чому це відбувається, не ясно. Серед них найбільш поширеними є запахи фарби, сильних духів і деяких квітів.

Аксесуари для волосся, які стягують волосся занадто туго. Через це розтягується сполучна тканина в шкірі голови, що, природно, призводить до мігрені. Гумки, стрічки або вузькі шапки можуть стати причиною головних болів. Це легко перевірити - варто лише розпустити волосся або зняти занадто тісний шапку, як біль відразу почне стухать.

Зрілі сорти сиру, такі як чеддер, пармезан або сири з блакитною пліснявою, можна віднести до провокаторам мігрені. Проблема в тому, що чим більше їжа «старіє», тим більше в ній тираміну, речовини, що викликає головні болі.
Червоне вино також містить тирамін, як і багато інших алкогольні напої. Крім того, оскільки алкоголь стимулює приплив крові до мозку, біль може бути ще більш інтенсивною. Щоб послабити головний біль після прийому вина, треба просто пити багато води.
Ковбаса і інші продукти з переробленого м'яса часто містять тирамін і харчові добавки, наприклад, нітрити, які можуть провокувати напади головного болю у деяких людей. Якщо ви помітили, що напади мігрені починають вас переслідувати після того, як з'їсте ковбасу, то просто виключіть її зі свого раціону на деякий час.
Фізичні вправи, особливо інтенсивні, можуть викликати головний біль. У деяких випадках ситуація може стати дуже серйозною. Потрібно обов'язково звернутися за медичною допомогою, якщо сильний головний біль з'являється раптово після значних фізичних навантажень. Якщо ж напад головного болю трапився вперше, але ще супроводжується блювотою, двоїнням в очах або ригідністю потиличних м'язів, то негайно потрібно дзвонити в швидку.

Погана постава збільшує тиск в м'язах шиї і голови. Зігнуті плечі, стілець без спинки або неправильно розташований монітор (занадто низько або занадто високо) - основні причини, через які починає боліти голова (з відчуттям напруги в скронях). Якщо позбутися від цих незручностей і звичок, то цілком ймовірно, що і головні болі перестануть вас переслідувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...