Будьте здорові! Медики розповіли про шкідливі особливості яблук

Звичайно, яблука, як і всі фрукти, надають і корисну дію: головне - не зловживати.

Професор Пекінського університету китайської медицини Чжан Чуньжун розвіяв популярний міф про користь яблук, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За інформацією, яблука не можна їсти з бататом і іншими багатими крохмалем продуктами. Крохмаль провокує виділення кислот, тому таке поєднання може привести до захворювань шлунково-кишкового тракту.

Небезпека яблук полягає не тільки в їх комбінації з крохмалем. Якщо вживати яблука (як і інші фрукти) після ситного обіду, у людини може виникнути посилення стурбованості. Це призводить до розладу травлення. Також можливе загострення гастриту, особливо з підвищеною кислотністю, і панкреатиту (за рахунок яблучної кислоти), вважають медики.

За словами експертів, при зловживанні яблучними соками може підвищитися глюкоза в крові і загостритися цукровий діабет. Крім того, це не зовсім корисно для тих, хто стежить за фігурою - надмірне захоплення яблуками і яблучним соком призводить до підвищення маси тіла.
Звичайно, яблука, як і всі фрукти, надають і корисну дію: головне - не зловживати. Експерти відзначають, що яблука мають виражені антиоксидантні властивості. Наявність клітковини покращує роботу кишечника, виводить токсини, покращує мікрофлору і регулюють кислотність шлунка, підвищуючи її.
Наявність мікроелементів сприяє зміцненню волосся і нігтів (при щоденному вживанні 1 яблука на добу). При необхідній кількості сприяє зменшенню маси тіла. Сік з яблук знижує артеріальний тиск, покращує емаль зубів. Крім того, цей фрукт зміцнює імунітет і виводить токсини з печінки. Також в яблуках міститься пектин, що сприяє зниженню холестерину.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...