Найнебезпечніші ускладнення COVID-19

Ті, хто переніс коронавірусну інфекцію, можуть отримати проблеми із серцем, тромби і розлади психіки.

У кожного п'ятого пацієнта, хворого на COVID-19, спостерігають розлади психіки. Такого висновку дійшли вчені Оксфордського університету. Причому хвороба негативно впливає на психічне здоров'я буквально з перших днів інфікування. Журналісти зібрали ТОП ускладнень хвороби, передають Патріоти України з посиланням на Сьогодні.

Найбільше від COVID-19 страждають легені. Ті, хто перехворів, ще довгий час відчувають задишку, тому що фіброз легень, тобто рубці на них, заважає вдихати повітря на повну силу. Проблема може залишитися в людини на все життя і нагадувати про себе навіть після незначних навантажень.

Нестача кисню також впливає на роботу серцево-судинної системи. Серце посилено працює, тому його м'язи швидко зношуються. Це може призвести до серцевої недостатності та аритмії.

Крім того, коронавірус негативно впливає на кров. Вона стає густішою, через що можуть утворюватися тромби.

Але не тільки на тіло, а й на душу може вплинути підступний вірус. Високий рівень тривожності, депресивний стан, панічні атаки і навіть шизофренія – вчені Оксфордського університету вразили списком діагнозів, супутніх COVID-19. Їх ставлять 18% пацієнтів, які перенесли хворобу. Правда, дві третини з них зверталися до психіатрів і раніше, коронавірус просто загострив хронічну хворобу. У решти душевні розлади виникли вперше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...