Будьте здорові! Науковці назвали напій, який покращує обмін речовин

Все добре, що в міру...

Вчені назвали популярний напій, який прискорює обмін речовин, покращує пам'ять, сприяє втраті ваги і має безліч властивостей, що збільшують тривалість життя, передають Патріоти України з посиланням на NewsYou.

Як пише журнал, в звичайному чаї містяться таніни-поліфенольні сполуки, які роблять цей популярний напій і вино гіркими на смак. Вони можуть перешкодити засвоєнню заліза. Якщо ж не хочеться скорочувати споживання чаю в день, то потрібно переконатися чи присутній достатня кількість продуктів, багатих на залізо, в щоденному раціоні.
Ще одна проблема - наявність токсинів в чайному листі. Вона стосується всіх рослинних продуктів в умовах сучасної екології. Дослідники уточнюють, що в результаті тестування 30 видів чаю в кожному з них було виявлено свинець. При цьому рівень алюмінію був вище рекомендованої норми на 20%. Щоденна вплив токсинів може викликати пошкодження печінки.
Вчені також виявили високий рівень фтору. На їхню думку, він сприяють прискореному пошкодження зубів, кісток і суглобів. Ще однією проблемою при зловживанні чаєм назвали занепокоєння. А також проблеми зі сном і головні болі. Вся шкода пов'язана з кофеїном, який міститься в чайному листі. Зрозуміло, його рівень набагато менше ніж в каві - від 20 до 60 мг в чашці. Однак при постійному вживанні може спостерігатися печія.
Любителям чаю з лимоном також рекомендують знизити денну дозу. Незважаючи на те, що лимонна кислота є антиоксидантом, чай з лимоном містить високий рівень важких металів. Щоб зменшити шкідливий вплив на організм, необхідно стежити за нормою і вибирати розсипний листовий чай. На думку фахівців, в ньому набагато менше шкідливих елементів, ніж в пакетованому.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...