Будьте здорові! Науковці розповіли, які віруси і бактерії викликають рак

Вчені ще на початку 20 століття припустили, що деякі види раку можуть розвиватися через віруси.

Віруси і мікроорганізми, що існують в кожній людині, провокують близько 15-20% відсотків всіх онкологічних захворювань. Це - віруси герпесу і папіломи, а також мікроби хелікобактер пілорі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Вчені ще на початку 20 століття припустили, що деякі види раку можуть розвиватися через віруси. У 1911 році біолог з США Френсіс Пайтон Раус експериментував з курми, яких заражав пташиною саркомою, отриманою з пухлин птахів з раком. Вчений виключив бактеріальні загрози і вирішив, що причиною раку є невідомий онкогенний вірус. Так і виявилося - вірус був ідентифікований в 1940-х роках. Потім з'ясувалося, що подібні загрози нависають і над людьми. Наприклад, вірус папіломи людини може провокувати рак шийки матки. У сучасному світі існують ефективні препарати для вакцинації від раку шийки матки, що викликається ВПЛ.
Відносно недавно вчені виявили зв'язок між вірусом Епштейна - Барра (герпес 4 типу) і деякими агресивними видами раку - зокрема, раком носоглотки, лімфомою Ходжкіна, Т-клітинною лімфомою, лімфомою Беркітта і раком шлунка. Але рак, на щастя, розвивається далеко не у всіх заражених вірусом герпесу (їм вражені 9 з 10 чоловік). Існують і бактерії, здатні провокувати рак - наприклад, Helicobacter pylori, що живе в шлунку і яку асоціюють з виразкою і гастритом. Дослідження, проведені в США, довели зв'язок між хелікобактер пілорі і раком шлунка.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...