Будьте здорові! Науковці з'ясували, які напої допомагають при коронавірусі і чому

Німецьким дослідникам вдалося зробити нове відкриття.

Група німецьких вчених з'ясувала, що чаї на основі шавлії та перилли мають потужний противірусний ефект. І, в окремих випадках, здатні пригнічувати активність нової коронавірусної інфекції. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому на порталі Biorxiv, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Під час свого проєкту вчені інкубувати інфіковані коронавірусною інфекцією клітини з трав'яними чаями. Спершу вони доводили напої до кипіння, а після наполягали їх протягом двох годин при температурі води +60 градусів за шкалою Цельсія. Результат показав, що навіть при короткочасному вживанні перилли й шавлії досить для того, щоб значно придушити відтворення COVID-19.

Крім того, вчені встановили, що лікувальний ефект досягається не шляхом загальної противірусної дії. Річ у тім, що подібні відвари не показали аналогічного впливу на вірус простого герпесу. Далі, вчені припускають - такі чаї можна застосовувати яку профілактику коронавірусу. Але, проте, дані відомості ще належить оцінити та іншим фахівцям.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...