Такого висновку дійшли вчені з Медичного центру Університету Вандербільта (США), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Зазначається, що вони проаналізували дані 1,4 млн дорослих осіб. Їхні анкети поділили на кілька груп. З'ясувалося, що ті, хто вживав велику кількість продуктів, багатих на клітковину, а також натуральні йогурти, рідше страждали від онкологічних захворювань органів дихання. У них ризик розвитку раку легень знижувався на 33% проти тих, хто не мав у раціоні йогуртів і клітковини.
"Захисний ефект може бути пов'язаний із наявністю у цих продуктах пребіотиків. Ці речовини не засвоюються організмом, проте ефективно стимулюють ріст корисної мікрофлори в кишечнику", – пояснили вчені.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...