Такого висновку дійшли вчені з Медичного центру Університету Вандербільта (США), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Зазначається, що вони проаналізували дані 1,4 млн дорослих осіб. Їхні анкети поділили на кілька груп. З'ясувалося, що ті, хто вживав велику кількість продуктів, багатих на клітковину, а також натуральні йогурти, рідше страждали від онкологічних захворювань органів дихання. У них ризик розвитку раку легень знижувався на 33% проти тих, хто не мав у раціоні йогуртів і клітковини.
"Захисний ефект може бути пов'язаний із наявністю у цих продуктах пребіотиків. Ці речовини не засвоюються організмом, проте ефективно стимулюють ріст корисної мікрофлори в кишечнику", – пояснили вчені.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...