Будьте здорові! Названо найкориснішу зелень для організму

Вона омолоджує організм і захищає від раку...

Щоденне вживання зелені здатне додати організму здоров'я, омолодити його, підвищити імунітет і навіть захистить від виникнення ракових пухлин. Відомий лікар-дієтолог Ганна Єлькіна назвала види зелені, які потрібно вживати щодня. Також вона пояснила, в яких видах міститься найбільше вітамінів і корисних речовин, передають Патріоти України з посиланням на UkrHealth.

"У раціон обов'язково потрібно включити шпинат, петрушку, базилік, селеру, руколу, кейл, броколі та м'яту. Якщо їх вживати у великій кількості, вони сприяють омолодженню організму, захищають від онкології", - розповіла експерт.

Вона додала, що в такий зелені міститься велика кількість кальцію, магнію, заліза, калію, фосфору, цинку, вітаміни А, С, Е, К. Один стакан листової зелені на добу здатний повністю омолодити організм людини.

Крім того, зелень в раціоні значно знижує ризик виникнення вікового зниження розумової активності. Особливу користь такі продукти приносять шлунково-кишковому тракту. Велика кількість клітковини, яка є в зелені, регулює роботу травної системи, сприяє контролю ваги та призводить до оздоровлення мікрофлори кишківника.

У цих видах зелені є багато вітаміну К1, які дуже важливий для захисту від остеопорозу кісток і бореться із запальними процесами в організмі.

"В зелені містяться також вітамін В і фолад, які позитивно впливають на роботу серця", - резюмувала лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Індикатор ризику": Лікарі навчилися передбачати швидку смерть людини по очах

п’ятниця, 14 серпень 2020, 8:24

За словами фахівців, на ризик швидкої кончини може вказувати розмір зіниці у пацієнта. Лікарі з Університетської лікарні Кітасато в Японії виявили новий індикатор ризику швидкої смерті серед пацієнтів з серцевою недостатністю. Результати дослідження оп...

Господині на замітку: Куряча грудка, томлена в молоці, як альтернатива ковбасі

п’ятниця, 14 серпень 2020, 8:05

Нехай вас не лякає, що куряча грудка піддається мінімальній термічній обробці, при цьому м'ясо повністю встигає приготуватися, залишаючись соковитим і м'яким. Що гріха таїти, сучасне суспільство міцно підсіло на ковбасу. Зручно, ароматно, поживно, смач...