Будьте здорові! - Названо найнебезпечнішу дієту

Такий тип харчування дозволяє найшвидше позбутися зайвої ваги, але загрожує серйозною розплатою.

В результаті досліджень найнебезпечнішою була визнана кетогенна дієта, суть якої полягає у збільшенні кількості жирів в їжі при практичній відмові від вживання вуглеводів. Цей стиль харчування - один з найбільш ефективних для зниження ваги. Але на думку експертів, йогої дія короткочасна, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Принципів кетодієти складно дотримуватися, оскільки людині доводиться відмовлятися від смачних і корисних вуглеводів, яких потребує організм: фруктів, цільнозернових круп і низки овочів.

За словами лікаря-ендокринолога Валерії Васильєвої, у кетогенної дієти чимало побічних ефектів. "Зазвичай ми отримуємо необхідну для життя енергію з вуглеводів. Якщо їх обмежувати, то організм починає брати енергію із запасів жирової тканини. При розпаді такого жиру утворюються кетони (ацетон). Надлишок кетонів призводить до появи запаху ацетону з рота, а в цілому в організмі відбувається отруєння. Людина, як правило, постійно хоче спати, оскільки використовується незвичний шлях отримання енергії, з'являється ломота в м'язах. Страждає розумова діяльність, тому що мозку потрібна енергія в першу чергу з вуглеводів, а не з жирів. Змінюється емоційний настрій, люди нерідко стають більш підозрілими й агресивними", - розповіла вона.

Крім того, дослідники назвали кетодієту небезпечною для серця і судин. Вона також може сприяти ризику розвитку цукрового діабету.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...