Будьте здорові! Скільки разів на день харчуватися, щоб не поправлятися

Скільки разів на день стимулювати свої обмінні процеси, щоб відчувати себе здоровим і повним енергії, а не тому, що так радять на просторах інтернету?

Розібратися в цьому питанні запропонувала дієтолог Наталія Самойленко. На сторінці в Instagram вона розповіла про оптимальному кількості прийомів їжі в день, передають Патріоти України.

Ми схожі тим, що різні. Інформаційний простір величезною хвилею зносить розуміння того, що потрібно саме нам – цілісним одиницям з різною послідовністю генетичної інформації, різним темпом по життю та по лезу переживань, з різною реакцією на стрес та способом реагувати на зміни, що відбуваються не тільки на периферії, але і з мішенню по центру – з нашим організмом.

Скільки ж разів у день краще харчуватися і від чого це залежить?

1. Збільшення кількості вживання страв прискорює метаболізм?

Насправді, багато досліджень проводилося для порівняння впливу меншої кількості прийомів (2-3), але великими порціями з частим і дробним харчуванням (5-6). І прийшли до висновку, що немає значної різниці як у швидкості метаболізму, так і в кількості втраченої жирової тканини.

2. Якщо є часто і невеликими порціями, то це не призводить до різких стрибків рівня цукру в крові і зменшує тягу до їжі?

Наука так не вважає. Дослідження показують, що люди з меншою кратністю основних страв мають більш низький рівень глюкози. Крім того, збільшення інтервалу між прийомами покращує відчуття ситості, і з часом притуплює голод.

3.Інтервальні голодування = втрата м'язів?

Деякі люди вважають, що в результаті пропуску прийому їжі і збільшення харчової паузи, тіло починає спалювати м'язи в якості палива.

Однак, дослідження спростовують ці припущення. При порівнянні способу схуднення шляхом зменшення споживання калорій і фастингу, втраченої ваги було приблизно однаково, але при другому м'язова маса втрачалася незначно.

Зменшення кількості прийомів впливає на рівень інсуліну, посилюючи обмін речовин і шляхом зворотного зв'язку підвищуючи рівень соматотропіну і мелатоніну, сприяє зниженню відсотка жиру в тілі і покращує сон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...