Розібратися в цьому питанні запропонувала дієтолог Наталія Самойленко. На сторінці в Instagram вона розповіла про оптимальному кількості прийомів їжі в день, передають Патріоти України.
Ми схожі тим, що різні. Інформаційний простір величезною хвилею зносить розуміння того, що потрібно саме нам – цілісним одиницям з різною послідовністю генетичної інформації, різним темпом по життю та по лезу переживань, з різною реакцією на стрес та способом реагувати на зміни, що відбуваються не тільки на периферії, але і з мішенню по центру – з нашим організмом.
Скільки ж разів у день краще харчуватися і від чого це залежить?
1. Збільшення кількості вживання страв прискорює метаболізм?
Насправді, багато досліджень проводилося для порівняння впливу меншої кількості прийомів (2-3), але великими порціями з частим і дробним харчуванням (5-6). І прийшли до висновку, що немає значної різниці як у швидкості метаболізму, так і в кількості втраченої жирової тканини.
2. Якщо є часто і невеликими порціями, то це не призводить до різких стрибків рівня цукру в крові і зменшує тягу до їжі?
Наука так не вважає. Дослідження показують, що люди з меншою кратністю основних страв мають більш низький рівень глюкози. Крім того, збільшення інтервалу між прийомами покращує відчуття ситості, і з часом притуплює голод.
3.Інтервальні голодування = втрата м'язів?
Деякі люди вважають, що в результаті пропуску прийому їжі і збільшення харчової паузи, тіло починає спалювати м'язи в якості палива.
Однак, дослідження спростовують ці припущення. При порівнянні способу схуднення шляхом зменшення споживання калорій і фастингу, втраченої ваги було приблизно однаково, але при другому м'язова маса втрачалася незначно.
Зменшення кількості прийомів впливає на рівень інсуліну, посилюючи обмін речовин і шляхом зворотного зв'язку підвищуючи рівень соматотропіну і мелатоніну, сприяє зниженню відсотка жиру в тілі і покращує сон.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...