Будьте здорові! Трави, які позбавляють від болю

Багато трав і спецій можуть лікувати запалення та інші супутні захворювання.

Якщо у вас болить зуб, болить спина або ви відчуваєте будь-який інший тип болю, вашим першим спонуканням може стати таблетка. Багато людей покладаються на ліки, але у них є ризик побічних ефектів, лікарської взаємодії або залежності. Замість цього ви можете знайти потрібне вам полегшення від різних натуральних знеболюючих, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Багато трав і спецій, наприклад такі як женьшень, можуть лікувати запалення і інші супутні захворювання. Ці рослинні варіанти підпадають під категорію лікування, відомого як альтернативна медицина, яка також включає в себе голковколювання, йогу, і інші практики. Коли справа доходить до полегшення болю, ви можете бути здивовані тим, що може допомогти вам почувати себе краще.

Кора Верби

Люди століттями використовували кору верби, щоб полегшити запалення, причину більшості болів. Кора білої верби містить хімічний салицин, який схожий на основний інгредієнт в аспірині.

Спочатку люди жували кору для полегшення болю і підвищення температури. Тепер кора верби продається як сушена трава, її можна заварювати як чай. Вона також поставляється у вигляді рідкої добавки або у формі капсул. Ви можете використовувати кору верби, щоб полегшити дискомфорт від головного болю, болю в попереку, остеоартриту (ОА) і багатьох інших станів.

Однак кора верби йде зі своїм власним ризиком побічних ефектів. Так, вона може викликати розлад шлунка, уповільнити роботу нирок і продовжити час кровотечі, як аспірин. Її повинні приймати тільки дорослі. Кора може бути шкідливою і отруйною для дітей.

Якщо ви чутливі до аспірину або приймаєте будь-які безрецептурні (OTC) протизапальні препарати (наприклад, аспірин, ібупрофен або напроксен), вам слід уникати кори верби. Вам також слід уникати прийому, якщо ви приймаєте варфарин (Кумадіна) або інші антикоагулянтні препарати, оскільки салицин може збільшити ризик кровотеч. Поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж приймати кору верби, якщо ви приймаєте інші протизапальні або знеболюючі препарати.

Куркума

Куркума - це спеція, яка надає каррі жовтий колір і унікальний смак. Вона містить куркумін, антиоксидант, який допомагає захистити організм від молекул вільних радикалів, які можуть пошкодити клітини і тканини.

Куркума також може бути використана для лікування багатьох станів, в тому числі:

  • виразки
  • розладу шлунку
  • псоріазу
  • раку

Деякі люди з ОА також звертаються до куркуми в якості природного знеболюючого засобу, оскільки вона допомагає зняти запалення.

Гвоздика

Цілі гвоздики часто використовуються, щоб приправити м'ясні і рисові страви. Подрібнені гвоздики використовуються в пирогах і багатьох інших продуктах. Гвоздика продається і як ліки, і як масло.

Як і інші трав'яні добавки, ви можете використовувати гвоздику для лікування широкого спектру захворювань. Гвоздика може допомогти полегшити нудоту і лікувати застуду. Вона також може допомогти зменшити головний біль, запалення суглобів і зубний біль. Гвоздика може також використовуватися як частина місцевого знеболюючого засобу.

Одне дослідження показало, що гвоздика може бути використана для лікування грибкових інфекцій, але необхідні подальші дослідження.

Активним інгредієнтом гвоздики є евгенол, натуральний знеболюючий засіб, який також використовується в деяких безрецептурних знеболюючих засобах. Втирання невеликої кількості масла гвоздики на ясна може тимчасово полегшити біль в зубах, поки ви не звернетеся до стоматолога. Але занадто велика кількість нерозбавленого гвоздичного масла може пошкодити ясна, тому обговоріть цей підхід зі своїм стоматологом, перш ніж спробувати його.

Люди з порушенням згортання крові або приймають ліки, що розріджують кров, повинні дотримуватися обережності при вживанні гвоздики. Гвоздичне масло може збільшити ризик ненормального кровотечі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...