Будьте здорові! Три напої для зниження тиску

Високий кров’яний тиск – небезпечний стан. Він призводить до збільшення навантаження на серце і кровоносні судини. При відсутності лікування можуть виникнути серйозні наслідки для здоров’я, вважають медики.

Знизити тиск допоможуть кілька напоїв, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Так, фахівці радять пити гранатовий сік. Він багатий дубильними речовинами і має потужні антиоксидантні властивості. Дослідження показують, що антиоксиданти позитивно впливають на тиск і серце, пише Express.

Чай з квіток гібіскуса також корисний в боротьбі з гіпертонією, відзначають лікарі. Інгредієнт, що міститься в напої, також багатий антиоксидантами. За словами лікарів, продукт здатний позбавити від зайвого холестерину. Крім того, недавнє дослідження підтвердило, що щоденне вживання чаю з гібіскуса протягом шести тижнів знизило тиск у дорослих з гіпертонією.

Чайний гриб, або комбуча, містить пробіотики, які підтримують баланс корисних бактерій в травній системі. Напій здатний також підвищити імунітет і настрій, кажуть лікарі. На їхню думку, пробіотики здатні поліпшити показники артеріального тиску і значно знизити його.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...