Будьте здорові! Вчені "реабілітували" несподіваний продукт

Серцево-судинні захворювання - це загальний термін для позначення станів, що впливають на серце.

Споживання рослинного білка з їжею, зокрема хлібом, який часто вважається нездоровим, призвело до зниження серцево-судинних захворювань. Принаймні про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США, яке вивчило 416 104 чоловіків і жінок за 16-річний період і задалися питанням, чи існує зв'язок між вибором білка і смертністю, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Основними дієтичними джерелами рослинного білка були хліб, крупи, макарони, горіхи, боби і бобові. І дані показали, що більше споживання рослинного білка було значно пов'язане з більш низькою смертністю.

Серцево-судинні захворювання - це загальний термін для позначення станів, що впливають на серце або кровоносні судини.

Існує чотири основних типи серцево-судинних захворювань: ішемічна хвороба серця, інсульти та міні інсульти, захворювання периферичних артерій і хвороба аорти.

Ішемічна хвороба серця

Ішемічна хвороба серця виникає, коли потік багатою киснем крові в серцевий м'яз зменшується або блокується. Це може привести до болю в грудях (стенокардії), серцевих нападів або серцевої недостатності - три дуже серйозних стану.

Інсульти

Інсульт відбувається, коли припиняється кровопостачання частини мозку, що може призвести до його пошкодження або смерті.

Міні-інсульт (також відомий як ішемічна атака) виникає, коли кровотік в мозок тимчасово порушується.

Захворювання периферичних артерій

Захворювання периферичних артерій виникає при закупорці артерій кінцівок, зазвичай ніг.

Це може призвести до хворобливих судом ніг, слабкості і постійним виразок на ногах.

Аортальна хвороба

Захворювання аорти представляють собою групу станів, які вражають аорту - найбільшу кровоносну судину в організмі, яка переносить кров від серця до іншої частини тіла.

Користь для здоров'я від хліба

Вчені відзначили, що хліб є джерелом білка з низьким вмістом жиру, який необхідний для росту, оновлення та відновлення організму.

Крім того, хліб з цільного зерна є "важливим джерелом харчових волокон", який підтримує травну систему здоровою, "допомагає контролювати рівень цукру в крові і рівень холестерину". Крім того, клітковина допомагає відчувати себе більш ситим, зводячи до мінімуму ризик перекушувати нездоровою їжею.

Білий хліб збагачений кальцієм (необхідним для підтримання здоров'я кісток і зубів) і залізом. Залізо необхідно для "енергії і концентрації, здорової імунної системи і здорової крові".

Крім того, хліб містить "широкий спектр вітамінів і мінералів", включаючи тіамін (B1) і ніацин (B3).

Кажуть, що тіамін і ніацин підтримують "здорову шкіру, очі і нігті", тому не можна виключати хліб з меню.

Щоб збільшити ваші шанси на довге і здорове життя, зробіть все можливе, щоб мати здоровий раціон харчування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...