В ході дослідження вчені вивчили раціон більше 400 тисяч чоловік з дев'яти країн Європи.
Люди, вживаючи в їжу багато молока і молочних продуктів - сиру, йогурту - тим самим знижують ризик виникнення у себе інсульту. Відповідні результати досліджень були опубліковані в спеціалізованому виданні European Heart Journal, передають Патріоти України.
У дослідженні, проведеному вченими з Оксфордського університету, брали участь більше 400 тисяч чоловік з дев'яти країн Європи. Під вивченням виявився середньорічний раціон волонтерів.
В результаті з'ясувалося, що люди, які п'ють додатковий стакан молока на добу, знижують ризик ішемічного інсульту, викликаного тромбом, на 5%, а при вживанні стаканчика йогурту - на 9%.
Однак лідерство серед продуктів, які всерйоз знижують ризик інсульту, як і раніше, належить фруктам і продуктам з високим вмістом клітковини. Наприклад, 200 грам овочів і фруктів на добу знижують ризик ішемічного інсульту на 13%.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...