В ході дослідження вчені вивчили раціон більше 400 тисяч чоловік з дев'яти країн Європи.
Люди, вживаючи в їжу багато молока і молочних продуктів - сиру, йогурту - тим самим знижують ризик виникнення у себе інсульту. Відповідні результати досліджень були опубліковані в спеціалізованому виданні European Heart Journal, передають Патріоти України.
У дослідженні, проведеному вченими з Оксфордського університету, брали участь більше 400 тисяч чоловік з дев'яти країн Європи. Під вивченням виявився середньорічний раціон волонтерів.
В результаті з'ясувалося, що люди, які п'ють додатковий стакан молока на добу, знижують ризик ішемічного інсульту, викликаного тромбом, на 5%, а при вживанні стаканчика йогурту - на 9%.
Однак лідерство серед продуктів, які всерйоз знижують ризик інсульту, як і раніше, належить фруктам і продуктам з високим вмістом клітковини. Наприклад, 200 грам овочів і фруктів на добу знижують ризик ішемічного інсульту на 13%.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...