Буйство скреп: На Росії прагнуть народити в космосі першого росіянина

Астронавти поки відмовляються співпрацювати з вченими в цьому напрямку.

У Росії хочуть, щоб перша дитина, народжена у космосі, була етнічною росіянкою. Таку мету встановила доктор Ірина Огнєва, яка очолює лабораторію клітинної біології в Інституті медичних і біологічних проблем Академії наук РФ, «Ми завжди були першими у космосі й хотіли б, щоб перша людина, народжена у космосі, була громадянином Росії», - цитує її слова Daily Star, передають Патріоти України.

Однак, Огнєва визнала, що російські космонавти відмовляються здавати сперму, зібрану в космосі, для наукових досліджень. Вона не уточнила, як взагалі уявляє весь процес. Чи вважає вона, що дитина має бути зачата на орбіті, чи тільки народжена. «Ми повинні подбати, перш за все, про людину, а не брати на основу патріотичний популізм. Найважливіше – це не сам факт народження дитини, а щоб вона була здорова. З цієї точки зору, ми, без сумніву, конкурентоспроможні, тому що ми зберігаємо лідерство в багатьох дослідженнях», - сказала вона.

Російська вчена наголосила, що з наукової точки зору, народження ссавця у космосі – це мета, яку можна досягти. «З моральної й етичної точки зору, це експеримент з людськими ембріонами», - сказала Огнєва.

Вона також поскаржилася, що для досліджень потрібна сперма, зібрана на орбіті. Але російські космонавти на МКС відмовляються співпрацювати. «Ми не можемо провести таку просту процедуру, як збір сперми космонавтів. Доводиться постійно зіштовхуватися з моральними, психологічними й етичними перешкодами. У нас немає добровольців серед космонавтів. Всі прохання здати зразки зіштовхуються з насмішками й несхваленням», - поскаржилася Огнєва.

Її колега з інституту Любов Серова, яка бере активну участь у космічній програмі Росії, додала, що розвиток плоду ссавця під час космічного польоту можливий. Тому, на її думку, можна виносити й народити здорову дитину на орбіті. «З медичної точки зору, це не велика проблема», - сказала вона.

Деякі вчені, однак, застерігають, що високий рівень космічної радіації може негативно вплинути на дев’ятимісячний розвиток дитини в утробі. Інші ж зауважують, що народжена в космосі людина ніколи не зможе жити на Землі, тому що у неї не будуть розвинені характеристики для життя в умовах земної гравітації. На даний момент на орбіті ніхто і ніколи не займався сексом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...