Була у стресі..: Суд закрив справу про п'яну їзду столичної депутатки

Суд вирішив не карати народну обраницю...

Депутат столичної міської ради Людмила Костенко, яка була зупинена співробітниками поліції у квітні 2020 року за водіння в нетверезому вигляді, уникла покарання за свої дії. Суд вирішив, що немає підстав для притягнення водія до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді. Про це повідомили в Telegram-каналі "Київ Оперативний", передають Патріоти України.

Інцидент стався наприкінці квітня в центрі Києва, по вулиці Льва Толстого. Поліція зупинила автомобіль Mersedes, через те, що водій забув вимкнути фари. Зазвичай такі ситуації закінчуються мирно, співробітники поліції перевіряють документи, пробивають по базах, роблять попередження і відпускають.

Однак, окрім депутата в машині був ще один чиновник – Слончак Володимир Вікторович, який займав посаду заступника голови КМДА з питань здійснення повноважень самоврядування. Він заступився за Костенко, накинувся на поліцейського. Його затримали, а поліцейському викликали медиків. Людмила Костенко відмовилася проходити тест на алкоголь, хоча поліція запідозрила, що вона знаходиться в нетверезому стані. Її машину забрали на штрафмайданчик.

1 липня в Солом'янському районному суді столиці пройшло засідання, на якому розглядали справу Костенко. В ухвалі суду було зазначено, що 26 квітня вона перебувала за кермом автомобіля в нетверезому стані та від тесту на алкоголь відмовилася. Як пояснила депутат, на місці події було багато поліції, а вона перебувала в стресовому і виснаженому стані.

Суд прийняв рішення закрити провадження і передати його на розгляд трудового колективу компанії "Піта-хліб", де Костенко зазначена економістом. Як пояснили судді, громадянка Костенко позитивно характеризується на роботі та керівництво готове взяти її на поруки.

Постанова суду не була оскаржена і набрала чинності 13 липня. Слончак був звільнений зі своєї посади й 28 квітня суд відправив його під домашній арешт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...