"Було б простіше, якби нам дали команду "вперед", - Хомчак

В даний час, вважає офіцер, стоїть питання про те, чи готове українське суспільство до активних дій своєї армії на Донбасі.

Українська влада ставить перед собою завдання повернення окупованої частини Донбасу, і в цих умовах військовим було б простіше, якби вони отримали наказ про наступ. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

В даний час, вважає офіцер, стоїть питання про те, чи готове українське суспільство до активних дій своєї армії на Донбасі. «У 2014 році для рядового українця дисонансом була і мобілізація. Всі так кричали, що готові захистити Україну, але одні взяли зброю і пішли, деякі навіть з-за кордону повернулися, а інші - ноги в руки і бігом з України», - сказав він.
Хомчак зазначив, що зараз, певне перемир'я - вірний шлях, «за яким ми можемо прийти до якогось нормального результату».
Він нагадав, що війна йде шість з половиною років, з яких півтора року спостерігалася активна її фаза. Зараз же стадія перестрілок з окопів, коли «там відібрали кілометр, там - 200 метрів». Так з'являються втрати. «Армія повинна рухатися, повинна мати мету і її домагатися, а яка мета сидіти в окопах? Ну, просиділи ми в обороні, потім нове покоління відправиться в окопи. Скільки років так триватиме? Повинен бути рух, має бути зміна», - додав він.
Хомчак додав, що завдання перед керівництвом України повернути Донбас під контроль Києва, важке. «Було б простіше для нас, військових, якби нам дали команду «вперед» і ми пішли, але для цього має бути багато чинників. Ми повинні бути готові йти вперед і добитися перемоги. Розумієте? Не тільки хотіти, а бути готовими», - зазначив він.
Щоб бути до цього готовими, треба вчитися, здобувати сучасну зброю, віддавати собі звіт, що неминучі жертви і в першу чергу - цивільного населення. Адже відомо, яка місцевість захоплена, відповідно, є уявлення про те, що буде в разі атаки. «Подивіться, як тільки щось трапилося, загинули люди, всі вимагають «голови» винних. Так ми готові морально до такої війни? Чи готовий український народ? Ось вам ще один дисонанс», - резюмував головнокомандувач ЗСУ.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...