"Буревій": ЗСУ отримають на озброєння нову РСЗВ, яка замінить "Град" (фото, відео)

У ЗСУ відзначають, що нова розробка здатна в кілька разів підвищити ефективність української артилерії.

Представники Збройних сил України оголосили про останній етап випробувань нової РСЗО "Буревій". У мережі з'явилися перші кадри і результати випробувань на одному з військових полігонів, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Олександр Миронюк, який представляє Міноборони України, говорить, що ВСУ потребує оновлення реактивних систем. У відомстві планують об'єднати відразу кілька розробок. За словами представників відомства, кожна з них має свої показники ефективності, після так званого "злиття" в ЗСУ сподіваються отримати гідний результат. Зокрема, за словами Олександра Миронюка, ВСУ візьме напрацювання по автоматизації з "Верби" і інтегрує їх з бойовою частиною "Береста", яка має найбільшу вогневу міць.

БМ-21У "Верба" - це поліпшена версія "Граду". Про зміни відомо небагато, наприклад, БМ була поставлена на нове шасі, також розробники додали кілька навігаційних і автоматизованих систем. Після злиття "Береста" і "Верби" з'явився так званий "Буревій".Випробування нового РСЗВ провели на одному з полігонів. Нова реактивна система обладнана цифровою системою управління вогню, також в РСЗВ вбудована система обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє включити "Буревій" в єдиний розвідувально-ударний контур, коли отримана розвідкою з безпілотників інформація в режимі реального часу може передаватися на вогневі позиції, після чого по ворогу наносять прицільний удар. Ціль може бути знищена всього через кілька хвилин після того, як військові уточнили координати.

У ЗСУ зазначили, що нова розробка здатна в кілька разів підвищити ефективність української артилерії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...