"Били, пытали... тюрьма... подвалы "МГБ": Луганчанин розповів про перебування в полоні терористів (відео)

Звільнений в ході обміну між Україною і терористами «ЛНР» полонений Олександр Данильченко розповів, що не знає поки, де буде жити на підконтрольній українській території, і не може стримати радості від попереднього обміну.​

Данильченко розповів, що був затриманий бойовиками через проукраїнську позицію в його рідному тимчасово окупованому Луганську, повідомляє «PavlovskyNews», передають Патріоти України.

«17 лютого 2017 роки я потрапив в полон. Я перебував з другом в змові проти "ЛНРівського" свавілля. Об'єдналися, зв'язалися з нашими друзями в Україні, почали діяти не проти солдатів, а проти їх вищих, так би мовити кореня всього, тих людей, які вбивали і грабували в 2014 році наш рідний Луганськ. Так вийшло, що попалися», - розповів він.

Звільнений українець розповів, що в полоні бойовики його били і катували. «Як обходяться (бойовики в полоні. - ред.) - били, катували, але недовго. Потім, коли зрозуміли, що вся інформація видана, все, що у нас було, у нас її не сильно багато і було, тоді вже відправили до в'язниці, через 15 місяців в підвали "МГБ". І ось ми тепер в Україні, вдома», - зазначив Олександр.
«Зараз ми раді, дуже раді. Дуже радий, щасливий. Тільки що дзвонив матері, обрадував матір. Мати в сльозах, контролює тиск. Все добре, спасибі», - додав він.
За словами Данильченка, він родом з Луганська, зараз йому 35 років. Де збирається жити на підконтрольній території, він ще не знає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...