Битва за столицю: "Є тільки одна людина, яка під прапором Зеленського може виграти у Кличка", - Гордон (відео)

Журналіст вважає, що у чинного мера Києва Віталія Кличка найвищі шанси обратися на цю посаду ще раз.

Дмитро Гордон

Журналіст, засновник інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон вважає, що в керівної партії "Слуга народу" немає кандидата, здатного перемогти на виборах київського міського голови чинного мера Віталія Кличка. Про це Гордон заявив у ефірі телеканала "Наш" 29 жовтня, передають Патріоти України.

"Київ – непросте місто. У Києві нічого легковажно робити не можна. Я пам'ятаю, як [у 2008 році Леоніда] Черновецького хотіли прибрати [з посади мера Києва]... [Юлія] Тимошенко була прем'єр-міністром, це все [відбувалося] на хвилі Помаранчевої революції, [Олександра] Турчинова на мери повела – і він нічого не здобув. Черновецький удруге, з іще кращим результатом, виграв вибори (на дострокових місцевих виборах у Києві 2008 року з результатом 37,05% голосів переміг Черновецький, Турчинов із 18,77% голосів посів друге місце. – ред.). Тому Київ – це не просто так. Тут можна спіткнутися і зазнати поразки. Сьогодні немає явної людини [в політиці], яка могла б піти від команди президента на вибори в Києві й виграти у Кличка. Її просто не видно! Кличко – гарна людина. Може, у нього не все виходить як у мера, напевно не все... І я іноді думаю про нього, коли їду поганими дорогами. Але я ось недавно був у США, у Бостоні. Я вам скажу, що й там думав про Кличка. Адже й у Бостоні трапляються погані дороги! Є [тільки] одна людина, яка під прапором Зеленського може виграти у Кличка. Щоправда, він відмовився йти на вибори. Я з ним говорив тиждень тому, запитав: "Ти йдеш?". Він відповів: "Мене вмовляли, але я не піду". Я уточнив: "Чому?". – "Не хочу". Я сказав: "Так ти розумний". Ця людина – Євген Кошовий. Якби Кошовий пішов під прапором Зеленського на вибори київського мера, він би виграв у будь-кого", – упевнений журналіст.

Гордон вважає, що саме через кадровий голод влада вирішила відмовитися від ідеї призначити дострокові місцеві вибори в містах-мільйонниках – Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі. За його інформацією, команда президента планувала провести вибори 8 грудня.

"Планували, а потім сіли й почали чухати ріпи. "Що ми маємо по Києву? Є людина, яка під прапором Зе! може виграти у Кличка?" – "Ні". – "А в Одесі є людина, яка може виграти у [мера Геннадія] Труханова?" – "Ні". – "А людина, яка в [мера Геннадія] Кернеса може виграти [у Харкові]?" – "Ні!" – "А [мера Дніпра Бориса] Філатова?" – "Ні!" – "Так а навіщо тоді ми туди підемо, тим паче в опалювальний сезон?" Це кадровий голод. У чотирьох мільйонниках немає людей, які можуть скласти конкуренцію чинним мерам. Так, багато хто не хоче бачити Кернеса на посаді мера. Багато! Уже скільки років [він обіймає цю посаду]. І Труханова не хочуть бачити на посаді мера. Говорили, що в нього російське громадянство... Багато говорили. А альтернативи немає. Тому вибори будуть чергові, восени наступного року. Кадровий голод! Немає людей для рад – міських, обласних, районних. Немає людей у країні", – зазначив Гордон.

Ведучий нагадав, що днями Київський міжнародний інститут соціології опублікував дані опитування щодо виборів мера Києва. Згідно з ним, якби голосування відбувалося найближчої неділі, за Кличка віддали б голоси 36,6% респондентів, які визначилися з вибором, на другому місці – нардеп від партії "Слуга народу", колишній гендиректор каналу "1+1" Олександр Ткаченко (18%), на третьому – бізнесмен і телеведучий Андрій Пальчевський (12,6%). Але Гордон зазначив, що не вірить соціологічним дослідженням.

"Те, що в Кличка – перше місце, вірю. В інший розподіл відсотків не вірю. Соціологія маніпулятивна. Я говорив і далі говорю: соціологію придумали в нас у країні, щоб маніпулювати думкою людей. Ми пам'ятаємо приклад на президентських виборах. Кандидат Ігор Смешко [в соціологічних дослідженнях перед виборами мав рейтинг] 0,9 – 1,3%, а набрав 6% (скільки в нього ще вкрали – уже ніхто не скаже)", – продовжив журналіст.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи збирається він сам балотуватися на пост мера Києва, Гордон відповів, що ні, і підкреслив, що робота міського голови важча, ніж робота президента. "Ким легше бути – президентом чи мером? Президентом. Мер – це клята робота. Ти відповідаєш за кожну каналізаційну трубу. Щохвилини ти перебуваєш у стані стресу, щохвилини чекаєш біди. То заллє місто, то снігоприбиральні машини вчасно не вийдуть, то вибухне, то міст упаде..." – сказав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...