"Чай, собака, Пастернак": Тимошенко зізналась, що є шанувальницею "поезії собак"

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко розповіла про свого пса Лордіка, який «неймовірно норовливий і веде себе з викликом».

Про це ЮВТ написала у Facebook, опублікувавши фото з домашнім улюбленцем, передають Патріоти України.

«Відома українська поетеса «Анна Ахметова» (як казав колись один «проффесор») так визначала два типи людей: «Кава, кішка, Мандельштам», «Чай, собака, Пастернак». У цій парі я безперечно – Пастернак. Хоч і поезію Мандельштама люблю… Але «поезію собак» – все ж таки більше», - написала Тимошенко.

Вона нагадала, що днями у світі і в Україні відзначали День кота. «Але хіба це не ще одна нагода згадати й собаку?» - підкреслила політик.

«В українському фольклорі, до речі, кіт та собака цілком собі дружно уживаються у багатьох казках, всупереч усталеним стереотипам. Кіт в Україні відповідальний за домашній затишок, за хатнє тепло, за колискові («Котику сіренький… Не ходи по хаті, не буди дитяти»). А собака – це друг, сторож, охоронець («Добрий собака аж за кочергу хапає»). Мій Лордік за кочергу не хапає, але хапає за все інше, що погано лежить, висить, сидить і біжить… Ця мила істота неймовірно норовлива і веде себе з викликом», - розповіла Тимошенко.

Вона зауважила, що пес щодня демонструє, що він «вільний собака». «Кінологи кажуть, щоб зупинити собаку в її пустощах, треба подивитися йому в очі. Мого це не зупиняє, а навпаки – провокує. І робить він все, що йому заманеться, всупереч виховним настановам, дисципліні та суворим поглядам. «Когось він мені нагадує характером… Коли б не хазяйку», – сказала днями моя донька Женя. Ну, нічого, будемо виховувати і дисциплінувати», - написала лідер «Батьківщини».

Тимошенко додала, що має мрію вивести в Україні «породу собак, натренованих на пошук корупціонерів, по типу тих, що шукають наркотики в аеропортах».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...