Час купляти шкарпетки: Як росіяни знущаються над Днем захисника вітчизни

У Росії все рідше щиро святкують 23 лютого. Головна причина полягає в тому, що служба в армії РФ вже давно перестала бути приводом пишатися, а слово "солдат" для більшості росіян асоціюється з секс-скандалами, дідівщиною і злочинами.

День захисника вітчизни навіть в Росії давно перетворився в тему для жартів. Зараз 23 лютого – це привід чоловікам випити і прийняти в подарунок чергову пару шкарпеток. Журналісти зібрали кращі приклади того, як знущаються над "днем окупанта" на батьківщині свята, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

23 лютого – вже не свято

Все більше і більше жителів Росії визнають факт вторгнення військ РФ на Донбас і участі в анексії Криму. І це теж не додає Дню захисника престижу.

Крім того, навіть у затятих проросійських патріотів сумніви викликає дата свята. Спочатку радянська і російська пропаганда пояснювала, що 23 лютого було вибрано через перемогу більшовицьких загонів над німецькою армією під Псковом.

Але насправді 23 лютого Червона армія ганебно капітулювала перед Німеччиною - фронт було розгромлено, більшовики в паніці тікали і масово дезертирували. Зрештою Москва була вимушена прийняти ультиматум німецького командування і укласти мир на невигідних для себе умовах.

Подарунки на 23 лютого

Ще однією важливою причиною, через яку День захисника вітчизни в Росії перетворився на фарс, є традиційні "подарунки на 23 лютого". Маркетологи йдуть на всілякі хитрощі, створюючи нестандартні, цікаві дрібнички в якості подарунків в цей день, але марно.

Більшість жінок в Росії звикли "відбрехуватися" на 23 лютого шкарпетками і піною для гоління. Ці дві речі вже давно стали інтернет-мемом, остаточно вбиваючи для росіян свято 23 лютого.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...